Selecteer een pagina
SUCCESVERHALEN » GEZONDHEIDSWINST BEHAALD » Anneke (59) eet zich slanker, gezonder en energiek!

Anneke (59) eet zich slanker, gezonder en energiek!

Na jaren van intensieve behandeling wint Anneke uiteindelijk het gevecht tegen borstkanker. Ze is dan moe, uitgeput. Door de hormoontherapie is ze ook flink aangekomen. Ze wil schoon schip maken. Met de aanpak van ThenewFood valt ze uiteindelijk 25 kilo af, heeft ze weer veel energie en zit ze weer lekker in haar vel.

IK STELDE ANNEKE EEN AANTAL VRAGEN:

Waarom ben je begonnen met deze LCHF/keto aanpak?
“Ik heb borstkanker gehad en wilde eens goed schoon schip maken nadat ik al die rotzooi in mijn lijf had gehad. Ik was er inmiddels ook van overtuigd dat voeding een belangrijke bijdrage kan leveren aan een gezond lichaam. Ik wilde afvallen en meer energie.”

 Je bent 25 kilo afgevallen, wat heeft het je nog meer opgeleverd?
“Ik heb veel meer energie en ging ook steeds beter slapen. Mijn gewicht is nu redelijk stabiel, in de vakantie wil mijn gewicht nog wel eens wat stijgen, maar na de vakantie heb ik dat snel weer rechtgetrokken. Ik ervaar veel meer rust qua eten. Vroeger had ik vaak honger en was ik dol op bitterballen en paprikachips. Nu geniet ik van kaas en olijven”

Hoe reageerde je arts?
“Hij reageerde erg positief. De bloedwaardes waren op een gegeven moment enorm verbeterd en mijn gewicht behoorlijk afgenomen, een prachtig resultaat!”

Hoe reageert je omgeving?
“Mensen reageren vaak toch verrast en enthousiast. Niet alleen omdat ik zoveel ben afgevallen, maar vooral ook omdat ik op gewicht blijf! Hoe hou je dat vol vragen ze dan. En dat vertel ik ze maar al te graag natuurlijk. Ik heb al heel wat mensen enthousiast gemaakt!”

Heb je eerder andere diëten gevolgd?
“Ja ik heb in het verleden alle diëten gedaan die er bestaan denk ik. Alles werkte om veel of een beetje af te vallen, maar steeds voor de korte termijn. Deze LCHF aanpak werkt niet alleen, ik heb ook niet het gevoel op dieet te zijn. Het is voor mij gewoon een andere manier van leven.” 

Hoe ben je begonnen?
“Ik was eerst al zelf begonnen met zakjes en pakjes m’n keuken uit. Toen kwam ik op Internet TheNewFood tegen, ik dacht die weekmenu’s dat is handig! Die menu’s heb ik de eerste maanden gevolgd. Gaandeweg heb ik steeds meer recepten verzameld die bewaar ik in een map.” 

Gebruik je nog steeds de weekmenu’s?
“Ik maak nu zelf mijn menu’s, daar ga ik elke zondag voor zitten en plan dan vast vooruit voor de hele week. Dat geeft me rust. Mijn man eet ook mee, hij vindt het heerlijk!

Vaak eten we voor het diner iets uit één van de boekjes van TheNewFood. Ook voor de lunch gebruik ik vaak de ontbijt&lunch special of als ik thuis ben soep, vaak uit de soepspecial.”  

Hoe gaat het als je bij vrienden of familie bent?
“Eigenlijk is het nooit een probleem. Ik vind het zelfs hartverwarmend hoe mensen hun best doen om rekening te houden met wat je eet. Heel soms doe ik wel een beetje mee. Een enkele keer iets met brood of een paar frietjes. En soms wat koolhydraatrijke groentes of peulvruchten.”

Hoe gaat het op vakantie?
“Dat vind ik ook niet zo moeilijk. We waren op reis in Sri Lanka en ik heb gewoon de rijst weggelaten. Heerlijk gegeten! En de afgelopen zomer waren we 6 weken aan zee. Alle dagen zelf gekookt, heerlijk BBQ gegeten met recepten en tips uit de zomerspecial. Heel af en toe eet ik dan iets met wat meer koolhydraten, maar nooit met suikerrijke producten.”

Doe je aan sport?
“Ik fiets minstens 3 keer per week naar mijn werk dat is 40 kilometer heen en weer. Sinds ik LCHF eet gaat dat me ook heel gemakkelijk af. Verder sport ik niet.”

Blijf je LCHF eten?
“Ik ervaar de werking van LCHF als zeer positief, dat maakt het gemakkelijk vol te houden en tot een gewoonte te maken. Mijn leven lang heb ik calorieën geteld. Alle tabellen kende ik van buiten. Ik doe het echt NOOIT meer.  Ik lees nu alleen etiketten om betere keuzes te maken als het om suiker en koolhydraten gaat.

Voor mij is het nu heel normaal, een levenswijze. Ik vind die zoetigheid nu ook niet eens meer lekker.”

 

Heb je nog vragen na het lezen van deze informatie? Stuur me even een bericht.

Matty Barnhoorn
TheNewFood