Selecteer een pagina

10 KILO KWIJT EN GEEN OVERGANGSKLACHTEN MEER!

NOVEMBER 2022 – Esther Hageman (60): “Ik ben getrouwd en oma van twee kleinzoons. Na de geboorte van mijn kinderen heb ik altijd aan de lijn gedaan: het brooddieet, Montignac, Sonja Bakker… Mijn gewicht bleef, ook dankzij veel sporten, altijd zo rond de 70 kilo. Ik ben nooit echt te zwaar of slank geweest.

Toen ik negen jaar geleden in de overgang kwam, kreeg ik allerlei klachten. Lichamelijke klachten als zweten, vermoeidheid, slapeloosheid… Ik kreeg ook mentale proberen, ook dankzij een verkeerde baan. Ik kreeg uiteindelijk in 2014 een burn-out.

Ik leefde daarnaast een Bourgondisch leven, als ik op vakantie ging, kwam ik met gemak tien kilo aan. Ik merkte ook steeds vaker dat mijn leven om eten draaide. Ik dacht altijd maar aan eten en in de middag had ik een dip. Als ik dan honger had, snaaide ik, vooral veel koolhydraten.

Altijd dat vermoeide gevoel in de middag… Ik greep dan naar koekjes bij de koffie en brood, of zoveel mogelijk verkeerde koolhydraten om weer energie te krijgen.

Vorig jaar was ik weer heel erg vermoeid, mijn gewicht nam toe, ik had last van slapeloosheid en nachtelijk zweten. Op dat moment kwam ik bij toeval deze aanpak van TheNewFood tegen op Facebook en dacht meteen: dit past bij mij!

In het begin ging het super. We kampeerden veel, maar zelfs dan gingen de boekjes mee: geen probleem! Toen ik de overtollige kilo’s kwijt was, begon ik toch wat vaker te snoepen. Omdat ik niet veel te zwaar was, nam ik in eerste instantie het schommelen in gewicht voor lief. Toch kreeg ik steeds meer klachten door mijn gesnaai… Mijn darmen waren onrustig. Ik ging dus weer strikt keto eten.

Ik begon met deelvasten en inmiddels eet ik nu zelfs nog maar één maaltijd per dag (OMAD). Ik neem een hoofdmaaltijd en een toetje, allemaal uit de boekjes. Op dit moment vaak uit de stamppotspecial, maar ook de citroenmousse vinden we geweldig! OMAD gaat met goed af en ik voel me erg goed, heerlijk die eetrust!

Ik zit heerlijk in mijn vel en ben alle snaaikilo’s weer kwijt. Ik ben nu tien kilo kwijt, weeg 68 kilo en mijn overgangsbuikje is bijna plat. Ik heb energie voor tien en loop zó tien kilometer weg, zonder klachten en vermoeidheid!

Ik wil nooit meer anders ete. Ik voel me zo fijn en geestelijk ben ik stabiel. Ik weet dat wanneer ik weer suikers eet, ik weer opvliegers krijg, vooral ’s nachts, en daarbij gebroken nachten en vermoeidheid. Juist dat gaat zo goed nu!

Ik ben inmiddels 60 en zeker door het eten klachtenvrij, dat weet en voel ik gewoon.. Nooit meer moe en lusteloos en toch heerlijk eten! Ik ben zo’n ander mens geworden door dit eten: dit past bij mij!”