Selecteer een pagina

13 KILO AFGEVALLEN, BETER SLAPEN EN EETRUST

DECEMBER 2022 – Annika van Vliet (33): “Ik ben Annika, moeder van 2 kinderen: een jongen van 4 en een meisje van 1. Met hun vader ben ik getrouwd en met z’n vieren hebben we het prima thuis.

Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik zwangerschapsdiabetes gehad, waardoor ik heel erg op moest letten met koolhydraten. Na de bevalling vloog ik uit de bocht, koek, snoep, chocola; nu ik alles weer mocht, nam ik ook alles!

Na een halfjaar ben ik toen toch weer minder koolhydraten gaan eten, waardoor ik wat afviel. Totdat ik weer zwanger werd. Ook nu bleek ik weer zwangerschapsdiabetes te hebben en heb ik dus opgelet met koolhydraten.

Na deze zwangerschap ben ik niet zo los gegaan, maar toch lukte het me niet om de zwangerschapskilo’s eraf te krijgen. Uiteindelijk ben ik op Facebook gaan zoeken naar meer informatie over koolhydraatarm eten, en kwam zo bij TheNewFood terecht.
Daar heb ik me verder ingelezen en de startgids besteld. Gewoon om te kijken of dit iets voor me zou zijn. Met mezelf afgesproken het in ieder geval vier weken de kans te geven.

Ik had er niet direct vertrouwen in, ik ben echt gestart met het idee ‘baat het niet, schaadt het niet’. Maar al na de eerste week was ik 2,5 kilo kwijt, dat was zo fijn. Ook merkte ik al vrij snel dat ik beter sliep en veel minder snaaitrek had!

De gerechten waren snel en simpel te bereiden, dat vond ik een groot pluspunt. Na 2,5 week heb ik startgids deel 2 al besteld. En na een week of zes heb ik daar nog een aantal specials aan toegevoegd

Het grootste voordeel vind ik zelf dat het veel makkelijker is om al het lekkers te laten staan, de eetrust. Vroeger als ik thuis was, riep de chocola me bijna vanzelf. Nu, wanneer ik het ergens tegenkom, loop ik er vaak voorbij, zonder het te willen pakken.

De noten/zadenreepjes, en de hüttenkäse-rijstenpap uit de ontbijt&lunchspecial zijn favoriet. Ook het ‘broodje’ hamburger uit de startgids vind ik lekker, net als de bloemkool met brie uit de ovenspecial.

Momenteel gebruik ik de eenpansspecial en de ovenspecial het meeste. Het avondeten doet mijn gezin meestal mee. Soms bak ik er voor hen iets van aardappeltjes bij.

Mijn omgeving stond er eerst wat sceptisch tegenover. Maar hoe meer ik afval, hoe meer ik merk dat er nieuwsgierige vragen gaan komen.

Soms heb ik nog wel een lastig moment, vooral tijdens de maandelijkse periode blijft er toch een drang naar chocola. Dan neem ik de warme chocolademelk uit de startgids of ik bak bijvoorbeeld de chocolade fudge die op de site staat.

Half juli ben ik begonnen en inmiddels ben ik 13 kilo kwijt en zit ik bijna op mijn droomgewicht – een gewicht waarvan ik niet had gedacht het nog eens te zullen halen. Ik blijf zeker op deze manier eten, ik wil echt niet anders meer! Ik weet dat als ik terug naar ‘normaal’ ga, de kilo’s er zo weer aan zitten.

Bedankt voor al jullie werk, ik ben echt zo blij met TheNewFood! Ik geniet erg van alle lekkere recepten, ze zijn makkelijk, snel en duidelijk. Precies wat ik zocht! Ik hoop dat er nog vele boekjes bij mogen komen!”

TIP VAN ANNIKA

Tegen alle twijfelaars zou ik zeggen, geef het een kans. De eerste startgids kost je maar vier weken. Daarna kun je altijd verder kijken. En echt, ook met een druk gezin is dit haalbaar. De gerechten zijn zo makkelijk te maken, dat het je waarschijnlijk zelfs tijd op gaat leveren bij het koken!