Selecteer een pagina

15 KILO AFGEVALLEN EN WEER EETRUST

Ervaring categoriën: , , ,

FEBRUARI 2023 – Petra Paenmoan-van Lavieren (51): “Ik ben 51 jaar en ik woon in Leiden. Ik ben al ruim 25 jaar gelukkig getrouwd met mijn man Sam en wij hebben twee zoons van 22 en 24 jaar. Zij studeren en wonen allebei nog thuis.

Ik ben sinds half augustus 2022 begonnen met TheNewFood. Ik riep al jaren dat ik minstens 5 kilo af wilde vallen. Ik heb van alles geprobeerd, maar blijvend afvallen lukte niet. Na terugkeer van vakantie vorig jaar en een blik op de weegschaal ging de knop om. Ruim 83 kilo bij 1,71 meter vond ik echt te veel!

De dag dat ik van vakantie terugkwam, hadden wij een familiereünie en daar sprak ik een nicht die al even bezig was met TheNewFood. Ik had al eerder van keto/kha eten gehoord, maar toen dacht ik: nooit meer brood, pasta, rijst en aardappels ga ik op de lange termijn niet volhouden. Ik ben me daarna toch gaan inlezen op de website van TheNewFood en heb de startgids besteld. Ook heb ik direct de aanbevolen supplementen besteld en toen die binnen waren, ben ik begonnen. Zoals ik zei: de knop ging om.

Het volgen van de weekmenu’s kostte mij geen moeite. Als ik iets niet lustte, verving ik het door iets anders uit dezelfde koolhydraten groep zoals ook aangegeven in de startgids. In het begin nam ik nog wel tussendoortjes, maar ik kreeg al snel eetrust. De trek in zoete dingen was weg. Het enige waar ik best veel last van had, was haaruitval. Ik had gelezen dat dat een bijwerking kon zijn, maar ik maakte me wel wat zorgen. Gelukkig is dat inmiddels voorbij.

De kilo’s vlogen er echt af en dat stimuleerde mij om het vol te houden. Tot nu toe ben ik 15 kilo afgevallen en heb hiermee mijn doel bereikt. In plaats van maat 42/44 pas ik nu 38/40. Ik ben erg blij met deze manier van eten en zie het inmiddels meer als een nieuwe leefstijl dan als een dieet. Voor mij werkt dit fantastisch. Man en kinderen eten ‘s avonds gewoon mee. Soms maak ik voor hen aardappels, rijst of noodles erbij.

Inmiddels heb ik al diverse extra boekjes en vele favorieten: mijn eigen variant van de warme noten/zaden pap uit de ontbijt&lunchspecial eet ik regelmatig als ontbijt. Verder staan de stamppot rode kool/saucijs met zoete pompoenblokjes, de keto erwtensoep, de goulashsoep, de kipsaté roerbak en de vleespastei met puree regelmatig op het menu. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik denk erover om ook te gaan vasten dus ga binnenkort denk ik de vastenspecial bestellen!”

TIP VAN PETRA

Aan iedereen die twijfelt, zou ik zeggen: lees je goed in, bestel de aanbevolen supplementen en de startgids en ga gewoon beginnen!