Selecteer een pagina

16 KILO AFGEVALLEN EN VEEL FITTER

Ervaring categoriën: , ,

SEPTEMBER 2022 – Mienie Leeman (68): “Ik ben Mienie, ik ben 68 (ik voel me jaren jonger ) en ben getrouwd met Gurbe, al 46 jaar. We hebben een dochter en een zoon, ook hebben we 6 kleinkinderen. Gurbe en ik zijn met pensioen; we genieten volop van onze vrijheid en van onze kleinkinderen.

Ik ben al eens eerder gestart met koolhydraatarm eten omdat ik steeds zo moe was. Ik was toen niet te zwaar. Via de huisarts werd ik naar een diëtist verwezen. Daar kreeg ik wat tips, geen brood, geen koekjes. Maar dat hielp niet echt. Achteraf blijkt dat ik gewoon nog steeds te veel koolhydraten at.

Na verloop van tijd at ik weer brood en af en toe een koekje. Tijdens de corona periode heb ik toch ook wat te veel gegeten. Maar ik ben 183 cm, dus je ziet de gewichtstoename niet zo snel. Mijn maat was altijd 40/42. Opeens paste dat niet meer goed. 88 kilo. Ik voelde mij een kolos, zelfs mijn benen werden dikker.

Toen las ik op facebook het verhaal van Jannet Bodewes. Zij was de hulp bij mijn schoonmoeder. Ik heb de startgidsen besteld. Tijdens onze vakantieweek heb ik de startgids doorgenomen en dacht: ‘hier ga ik voor’ en als ik echt denk: dit is het, dan lukt het ook. Bij thuiskomst ben ik begonnen, in februari van dit jaar. Ik heb nog niet gesmokkeld en die behoefte heb ik ook helemaal niet.

De eerste week voelde ik mij echt niet lekker maar na overleg met het team van TheNewFood, via de chat ging het snel beter, bouillon met het juiste zout en de juiste magnesium.

Ondertussen heb ik alle boekjes en maak elke dag lekkere keuzes. En het mooiste is dat mijn gewicht een stuk lager is, ik kijk dagelijks met verbazing naar mijn lichaam. Ik voel mij prima, ik heb geen trek meer in tussendoortjes, de mist in mijn hoofd is weg, pijntjes bij het opstaan en na het zitten zijn weg. Ik heb meer energie en ik slaap heerlijk!

Sommige mensen vinden het zielig dat ik niet alles eet, maar als ik uitleg dat ik mij hier beter bij voel en echt van het eten geniet dan snappen ze het wel.

De rijstpap uit de ontbijt&lunchspecial vind ik erg lekker. Een tijdje geleden maakte ik voor een bbq met de kinderen de aardappelsalade zonder aardappelen en de vleessalade uit de zomerspecial. Ze vonden het heerlijk, vooral de vleessalade. Mijn schoondochter vroeg om het recept, dan kon ze hem een keer maken als wij komen eten, zo lief

Mijn man eet de warme maaltijd meestal mee maar hij kan nog geen afscheid nemen van sommige koolhydraatrijke dingen terwijl ik hier helemaal geen probleem mee heb.

Dit is de manier van eten waar ik al heel lang naar gezocht heb. Lekker, gezond en genoeg. Ik ben sinds februari 16 kilo afgevallen en voel me erg goed. Ik ben er heel blij mee. Bedankt TheNewFood, voor deze leefwijze!”

TIP VAN MIENIE
“Lees alle positieve verhalen en probeer het eens 4 weken, dan ga je wel door denk ik zo!”