Selecteer een pagina

18 KILO ERAF, ECZEEM WEG, SPIERREUMA RUSTIG

JANUARI 2022 – Coby Koning – de Vries (63): “Ik ben getrouwd en samen hebben we twee kinderen en drie kleinzoons. Ik heb tot drie jaar geleden altijd in de horeca gewerkt. Inmiddels heb ik 26 jaar MS daarnaast heb ik eczeem op mijn handen, PDS en sinds het voorjaar van 2020 spierreuma.

Ik heb altijd al veel diëten gevolgd en veel gesport. Op een gegeven moment had ik daar geen zin meer in omdat het toch niet hielp. Ik had vaak honger en het was niet vol te houden. Dan kwam ook dat welbekende jojo-effect. Tot ik bijna honderd kilo woog en allerlei klachten kreeg. Zo kreeg ik smetplekken onder mijn borst en in mijn lies en zat ik niet lekker in mijn vel. Er moest iets veranderen!

Mijn dochter was op dieet en werd daarbij begeleid door een voedingsdeskundige, en ik besloot mee te doen. Ik viel tien kilo af, maar ik hield het niet vol. Het was allemaal erg weinig en niet vullend. Al snel verviel ik weer in mijn oude patroon en woog ik weer 94 kilo.
Ik was inmiddels op Facebook Jannet Bodewes aan het volgen op de pagina van TheNewFood. Zij behaalde zulke mooie resultaten en toen dacht ik: dat moet ik ook maar eens proberen.

Ik heb de twee startgidsen besteld en ben me eerst goed gaan inlezen. Ik heb de boodschappen in huis gehaald en ben op 1 februari 2021 gestart. De eerste vier kilo was er snel vanaf en de huid van mijn gezicht werd rustiger. Toen stond ik stil. Zeer frustrerend.
Ik besloot eens goed te bekijken wat ik allemaal nam naast de menu’s en uiteindelijk bleek het aan de droommix thee die ik elke avond dronk: hier zit zoethout in, wat het afvallen kan tegenwerken. Toen ik hiermee stopte, begon ik af te vallen en langzaam verdwenen ook de eczeem en de smetplekken.

Voor de spierreuma gebruikte ik al een jaar prednison, maar daar kon ik mee stoppen. De spierreuma blijft heel erg rustig. Mijn ontstekingswaarden blijven laag. Zelf weet ik dat dit door het koolhydraatarme/keto eten komt.
De PDS is niet helemaal verdwenen maar het is stukken makkelijker geworden. Ik heb meer energie. De vorm van MS die ik heb is RRMS, deze is gelukkig al jaren rustig, al gebruik ik hiervoor nog wel een beetje medicatie. Ik hoop het stabiel te kunnen houden met deze manier van eten.

Soms heb ik weleens een zwak moment – vooral in een decembermaand waar zoveel lekkers op de loer ligt, maar daarna krijg ik altijd een reactie van mijn lichaam. Afgelopen december heb ik een paar keer gesmokkeld en ik voelde me direct naar.
In januari heb ik het weer heel strikt opgepakt en ik merkte direct dat ik me alweer veel beter voelde. Ik merkte weer meer eetrust en mijn lijf was rustiger.

Op dit moment weeg ik 76 kilo, er is al 18 kilo af! Ik ben van maat 48 naar 40/42 gegaan. Ik ben hier heel erg blij mee. Dit was ook mijn doel. Als er iets meer vanaf gaat vind ik dat prima, maar het hoeft niet.
Ik blijf wel zeker op deze manier eten. Ik merk dat het beter is voor mijn lijf en er zijn zoveel lekkere recepten. Het is helemaal geen straf. Echte favorieten heb ik niet. Ik vind eigenlijk alles wat ik tot nu toe geprobeerd heb lekker. Ik blijf op deze manier doorgaan!”