Selecteer een pagina

20 KILO AFGEVALLEN EN GEEN PIJNLIJKE KNIEËN MEER

JANUARI 2023 – Lolkje Ziel (39) ”Ik ben getrouwd met Geert (43) en we hebben twee lieve mooie kids: Anne Marije (8) en Wietse (7). Wij zijn woonachtig in het mooie Vollenhove. Ik ben werkzaam binnen de gehandicaptenzorg.
Vanaf mijn puberteit is het misgegaan met mijn gewicht; altijd te zwaar. Ik ben geen emotie-eter, wel eet ik uit verveling. Als ik niks te doen heb, ga ik snaaien.
Ik ben bij diëtisten geweest, eten volgens de Schijf van 5, etc. Vaak met weinig resultaat. Dit maakte dat ik vreselijk ging jojoën, waardoor mijn gewicht alleen maar toenam. Ik hoefde maar naar een aardappel te kijken en ik groeide al.

In mei ben ik op zoek gegaan naar iets wat bij mij paste. Ik wilde een keer heel wat anders doen en zo kwam ik uit bij koolhydraatarm en TheNewFood. Al die positieve verhalen op de Facebookpagina en website maakten dat ik de stap durfde te wagen. Ik dacht: als het nu niet lukt, dan stop ik met lijnen.

De start was niet moeilijk, ik lustte alles en stond er versteld van wat ik allemaal mocht eten. Ik merkte al snel na het starten verschil. Mijn lijf werd veel rustiger, ik had ook helemaal geen hongergevoel meer. Ook voelde ik me vrij snel een stuk fitter. En dat er de eerste week al 4 kilo af vloog, was echt wel een motivatie om door te gaan.
Inmiddels ben ik 20 kilo afgevallen. Ik wil er nog graag een paar kilo af, dat gaat mij lukken!

Voor ik begon had ik ook altijd last van mijn knieën, met fietsen en met traplopen. Dat ben ik nu helemaal kwijt, zo fijn!

Mijn gezin eet deels mee, vaak de avondmaaltijden, maar mijn zoontje is een kieskeurige eter en lust heel veel niet. Mijn dochter van 8 is gek op de broccoli ovenschotel uit de startgids, die maak ik dus regelmatig. Zelf ben ik helemaal weg van de pompoenblokjes met kip uit de ovenspecial. Ik had nog nooit pompoen gegeten, echt heerlijk!

Mijn omgeving reageert heel positief. Ik krijg veel leuke reacties en mensen vinden het superknap dat het zonder enige vorm van een operatie ook gewoon lukt. Natuurlijk zijn er ook mensen die zeggen: ja maar als je straks weer ‘gewoon’ gaat eten zit alles er dubbel en dwars weer aan. Maar dat ben ik helemaal niet van plan, ik weet dat ik dit niet meer los ga laten!

Het voelt gewoon zo goed, en het werkt: 20 kilo kwijt, zo bizar. De tweede foto maakte ik van de week. Ik ben zo blij met mijn nieuwe Only-broek in maat L: ik had eerder altijd maat 44/46 en nu 42!”

TIP VAN LOLKJE

Wat ik iedereen graag wil meegeven; niet twijfelen, gewoon doen! Het werkt echt, kijk maar naar mij: gewoon 20 kilo eraf. Geloof in jezelf, want je kunt het, iedereen kan het. Laat los wat anderen ervan vinden en ga ervoor!