Selecteer een pagina

20 KILO AFGEVALLEN, GEEN DIARREE MEER EN MINDER PIJN

MEI 2022 – Yvonne (55): Ik ben altijd al met afvallen bezig geweest. Een paar jaar terug heb ik ook al eens koolhydraatarm gegeten, via een diëtiste. Ik moest alles toen zelf maar uitvogelen. Ik ben er destijds 15 kilo mee afgevallen, maar vervolgens moest ik geopereerd worden.

Aan die operatie heb ik zenuwpijn overgehouden, waar ik veel last van had. Veel pijn, geen energie, en zo ben ik weer ‘gewoon’ gaan eten. Langzamerhand groeide ik weer. Ik was voor de operatie fulltime in ploegen aan het werk, hierna ben ik door mijn klachten nooit meer aan het werk gekomen.

Ik las al ongeveer een jaar mee, omdat een collega mij op jullie attent had gemaakt. Doordat ik al die succesverhalen las, raakte ik overtuigd. Ik wachtte denk ik even op het juiste moment. Ik tikte op een gegeven moment de 100 kilo aan en dat was de druppel. Ik heb toen de startgidsen besteld en ben gelijk begonnen!

Ik had er gelijk vertrouwen in. Door het gebruik van de boekjes wordt het allemaal zoveel makkelijker. Geen berekeningen meer, en gewoon voor de volgende dagen de boodschappen in huis halen. Voor mij was dit een hele goede manier, de weekmenu’s.
De eerste week was er 3,5 kilo af en daarna gemiddeld 1 kilo per week. Inmiddels ben ik 20 kilo lichter en op mijn streefgewicht.

Ik heb artrose in beide knieën. Door het gewichtsverlies werd deze pijn wel wat minder. Ook zijn mijn darmen veel rustiger. Voorheen was ik veel aan de diarree en had ik veel kramp in mijn darmen, dit is helemaal hersteld. Doordat ik de zenuwpijn in mijn voet en been heb en ook nog problemen met het hart, ben ik dagelijks erg vermoeid. Hierin neem ik (nog) geen verschil waar.

Ik ben samen met mijn dochter gestart; zij woonde toen nog thuis. Zij is 15 kilo afgevallen. In oktober vorig jaar is ze uit huis gegaan en toen lukte het haar niet meer zo goed. Ze eet nog wel veel keto, maar vooral in het begin van samenwonen was het toch wel veel fastfood of pasta of zo. Ik snap dat ook wel: uit huis gaan is een hele verandering. Ze gaat het zeker weer oppakken, maar nu heeft ze er nog moeite mee om er honderd procent voor te gaan.

Mijn omgeving vindt het knap van me, maar dat vind ik eerlijk gezegd niet zo belangrijk. Klinkt raar misschien, maar door mijn verleden heb ik mezelf afgeleerd om het belangrijk te vinden of mijn omgeving ergens iets van denkt . Vroeger was dit zo belangrijk voor mij, dat dit ten koste ging van mezelf.

Ik ben zo blij met de begeleiding van TheNewFood. Er staat heel snel iemand klaar in de chat voor vragen. Ze denken altijd mee en geven goed advies en handige tips.

Voor mij is het echt een leefstijl geworden. Ik heb dat vanaf het begin ook tegen mezelf gezegd: dit is geen dieet, maar een andere manier van eten. En het bevalt me erg goed en is ook goed vol te houden. Ik maak graag recepten uit de eenpanspecial, zoals de paprika met varkenshaas , kipsaté roerbak, spruitjes met rookworst, Chinese spitskool. Ik betrap mezelf er wel op, dat ik soms weer wat meer variatie aan mag brengen. De chocomousse en citroenkwark (beide uit de startgids) staan hier meestal als ontbijt op tafel. Die blijf ik gewoon zoooo lekker vinden

Ondanks dat het me zoveel heeft opgeleverd, loop ik er vaak tegenaan dat ik me moet verdedigen en uitleggen dat je gewoon altijd keto kan blijven eten. Mijn cardioloog is hier niet zo blij mee, maar zij weet verder ook niet veel van wat het inhoudt. Ook hoor je het vaak om je heen: “Dat kan toch niet gezond zijn?” Dat is soms erg frustrerend. Ik sta volledig achter deze aanpak en dan zeg ik ook steevast: “Ga maar eens op TheNewFood.nl lezen.”

TIP VAN YVONNE
Het is zo fijn dat je weekmenu’s hebt. De recepten zijn allemaal eenvoudig te maken en smaken heerlijk. Het is makkelijk vol te houden doordat je ook geen hongergevoel meer hebt. En het woord dieet moet je gewoon vergeten, dat scheelt alles. Dan zit er veel minder druk achter.