Selecteer een pagina

20 KILO KWIJT FITTER EN GEEN MAAG- DARM KLACHTEN MEER

OKTOBER 2022 – Renée (69): “Ik ben Renée en ik ben getrouwd met Jos van 79 jaar. We wonen in Noord-Holland op een mooie plek. We zijn een samengesteld gezin van in totaal 4 kinderen en 4 kleinkinderen, die allemaal al de deur uit zijn.

Ik was als kind niet dik, maar werd rond mijn 40e jaar zwaarder. Ik heb toen Modifast gebruikt en dat werkte goed. Toch werd ik weer zwaarder. Ook nog een tijdje ‘jij valt af’ gevolgd. Ik viel wel af ondanks alle magere en zoete producten. Daarna zo’n 15 jaar geen diëten meer gevolgd.

Inmiddels was ik wel weer 20 kilo aangekomen. Ik kreeg ook veel last van maagzuur, een opgeblazen buik en darmproblemen. Van de huisarts maagzuurremmers gekregen, maar toen het doosje leeg was, kwam het maagzuur binnen 2 dagen weer terug. Er moest wat gebeuren, je kunt niet jaren medicijnen blijven gebruiken. Dat neemt de oorzaak niet weg. De documentaire The Magic Pill (je vindt deze op YouTube) was een echte eyeopener. Daardoor ging bij ons beiden de knop om.

Op Facebook kwam ik toen TheNewFood tegen. Ik had in april 2021 al de Startgidsen gekocht. Ik had eerst zo mijn twijfels of die succesverhalen wel echt waren. Maar na de vakantie, half oktober vorig jaar, heb ik toch de stap gezet. Mijn maagklachten en het zien van de documentaire hebben mij het laatste zetje gegeven om te starten.

Het maagzuurprobleem was na 2 dagen al weg. Dat was een hele opluchting, want het was zeer pijnlijk. Dat voelde zo goed, dat ik al snel de andere boekjes heb besteld in PDF. Ik had al snel ook het vertrouwen, dat het goed zou komen en deze aanpak echt werkt.

Lastig om te starten? Nee, helemaal niet. Ik vond het juist heel makkelijk om de startgidsen te volgen. Je hoeft zelf het wiel niet meer uit te vinden, alles staat heel duidelijk uitgelegd. Het zijn makkelijk te maken maaltijden, die ook nog eens heel lekker zijn. Het beste/ mooiste van deze aanpak is, dat je geen honger hoeft te hebben. Daarom kun je dit heel lang volhouden.

Mijn maag-en darmproblemen waren vrij snel helemaal verdwenen. Het was niet alleen een gewichtsprobleem, maar juist ook een koolhydratenprobleem. Ik kan er gewoon niet tegen en ga ook daarom niet in de fout.

Nu ben ik bijna een jaar verder en 20 kilo afgevallen. Ook het wandelen gaat weer goed, ik had ook rug-en heupproblemen door mijn gewicht. Ik ben in 1998 geopereerd aan een lage hernia en dat blijft een zwak punt.

Mijn man eet in de ochtend nog wel 2 zuurdesemboterhammen, maar verder eet hij met me mee. Hij hoeft niet af te vallen en voelt zich er op deze manier prima bij.

We vinden de maaltijden echt heerlijk. We hebben wel een paar favorieten zoals de Lentemaaltijdsalade uit de lentespecial, de salade met warme spekjessaus uit de startgids, de burgersaladebowl uit de vastenspecial, de aardappelsalade zonder aardappel en de rundvleessalade uit de zomerspecial, de stamppotten en nog veel meer. En we hebben nog lang niet alles geprobeerd.

Het blijft vaak moeilijk om mensen over de streep te trekken. Ze kunnen hun boterham en aardappel niet missen, denken ze. Nou, die mis je echt niet hoor. Om gezondheidsredenen is het altijd beter om ketogeen te gaan eten. Het afvallen is mooi meegenomen. Er wordt mij ook vaak gevraagd, wanneer ik weer ‘normaal’ ga eten. Mijn antwoord is dan: Ik eet normaal, jullie niet!

We willen niets anders meer en proberen ook anderen te overtuigen. We zijn erg enthousiast over deze leefstijl.”

TIP VAN RENEE:
“Het is al vaker gezegd maar, probeer het gewoon. Je hebt niets te verliezen, alleen te winnen!
De meeste mensen zijn nog van mening, dat je wel de aardappel mag eten, maar niet de jus. Mijn man en ik roepen dan beide tegelijk: Nee, andersom! Echt ga ervoor!”