Selecteer een pagina

20 KILO KWIJT, GEEN PIJNKLACHTEN MEER EN EINDELIJK EETRUST

OKTOBER 2022 Marja de Groot (62): “Ik ben getrouwd en we hebben een samengesteld gezin van 4 zoons en 4 schoondochters. Ik ben oma van een kleindochter. Door onze Bourgondische leefstijl, vakanties etc. was ik structureel te zwaar. Op het laatst 88 kg. Terwijl ik vroeger altijd 68 kg woog. Ik probeerde het vaak met Sonja Bakker, of intermittent fasting. Ik sloeg dan het ontbijt over maar had daarna zo’n trek nog in zoetigheid: dat werkte niet. Ook was ik een echte emotie-eter.

Ik was altijd erg druk, heb 25 jaar lang een kledingzaak gehad waar er ook weinig regelmaat zat in mijn eetpatroon. Mijn moeder ben ik jong verloren, op dezelfde leeftijd als ik nu ben. Mijn vader is ook ziek geworden waar ik de zorg voor kreeg en alles liep door elkaar heen. Modeshows, ziekenhuisbezoeken, kleding inkopen, klanten te woord staan.

Totdat mijn lichaam het genoeg vond en ik, door oververmoeidheid, ziek werd tijdens een vakantie. Ik ben toen terecht gekomen in een ziekenhuis in Thailand met een dubbele longontsteking. Toen heb ik het besluit genomen om te stoppen met de winkel. Dat is nu ruim 2,5 jaar geleden.

Ik kon ook steeds moeilijker staan in de winkel. Had erg pijnlijke knieën en begon ook last te krijgen van mijn heup. Had ik maar eerder geweten dat het ook door gewicht zou kunnen komen. Nooit bij stilgestaan. Ik dacht veroudering of artrose. Ik kon nog niet een paar kilometer lopen zonder die pijn. Ook goed rechtop staan lukte niet meer omdat ik mijn knie niet meer goed kon strekken bij het lopen. Ik voelde me een oude vrouw.

Via een kennis ben ik in aanraking gekomen met de boekjes van TheNewFood. Zij bleef altijd zo slank en ik was altijd aan het jojoën, 7 eraf voor het zomerseizoen en weer 7 erbij in het naseizoen. Meteen bestelde ik de 2 startgidsen en ben ik er vol voor gegaan. Ik ben op 1 maart dit jaar begonnen met in eerste instantie het doel onder de 80 kg te komen.

De startgidsen waren zo fijn! Geen ingewikkelde boodschappen. En het verzadigde goed. Ik had er meteen vertrouwen in toen ook nog eens heel snel het ‘snaaigevoel’ wegging.

Ik het begin nam ik nog wel verantwoorde tussendoortjes maar dat was al snel niet meer nodig. Dat vind ik het fijnste. Geen trek meer in al die nare zoetigheid! Wel heb ik in het begin af en toe last gehad van obstipatie. Maar door de extra zouten en magnesium gaat het nu weer beter.

Het ging me allemaal prima af. En het verbaasde me iedere keer weer dat ik toch afviel met meer vetten en eiwitten. En die eetrust is zo verschrikkelijk fijn!

Omdat mode mijn passie is, vond ik mijn kleding ook niet zo leuk meer staan. Zeker niet als ik mezelf terugzag op foto’s. Altijd maar dat stemmetje in je hoofd, eigenlijk ben je te dik. En dat zette weer aan tot een extra reep chocola. Ik ben zo blij met deze aanpak, ik ben een stuk vrolijker in mijn hoofd omdat dat stemmetje nu weg is!

Ik heb helemaal geen pijn meer in knieën en heupen, kan weer heerlijk met mijn man wandelen en afstanden lopen zonder enige moeite. Ook heb ik meer energie. Het slapen, wat ik altijd na de overgang wel slecht deed is wel verbeterd maar nog niet optimaal. Doordat ik licht-high-sensitive ben, komen bij mij de prikkels van de hele dag binnen en kan ik soms moeilijk mijn gedachten stil krijgen. Er zit wel wat verbetering in maar ik hoop dat dat nog beter gaat worden.

Mijn man zou eigenlijk ook moeten afvallen. Maar hij kan zich er nog niet toe zetten helaas om strikt met me mee te doen. ‘s Avonds kook ik altijd uit de boekjes en eet hij mee. Gewoon ook omdat hij het lekker vindt. Soms doe ik er voor hem rijst of wat aardappeltjes bij.

Een vriendin die zich ook te zwaar voelde, had ik uitgenodigd voor een 3-gangen maaltijd, maar dan uit de kerstspecial. Culinair koken vind ik leuk. Onder meer de bonbon van rosbief en de vissoep. En een toetje met mascarpone, slagroom en Teisseire citroen. Ze vond het geweldig en ze is er ook mee begonnen. Ze is nu ook al 8 kilo lichter, zit beter in haar vel en is aan het afbouwen met haar medicijnen.

Ik heb net weer boodschappenlijstje zitten maken voor de hele week. Het is een feest om te kiezen uit de gidsen. Ik heb inmiddels alle boekjes. Favoriet is bij mij als ontbijt hüttenkäse-pap, lijnzaadpap of de mozzarella pannenkoekjes met suikervrije jam. Als lunch gebakken ei met spek en kaas. En voor het avondeten: kipsaté roerbak uit de eenpanspecial, de zuurkool met gehakt en de kipshoarma, beide uit de startgids, Italiaanse tonijnschotel uit de ovenspecial. Eigenlijk is alles heerlijk, vindt mijn man ook.

In de vriezer heb ik nu altijd de heerlijke muffin quiches uit de verschillende gidsen of bijvoorbeeld de spinaziespektaart uit de ontbijt lunchspecial in stukjes voor als ik onderweg ben. Ik maak ook vaak soepjes. Favoriet is de paprika geitenkaas soep, de Thaise kippensoep is echt verrukkelijk en de courgettesoep met een quiche erbij.

Omdat ik heel veel van koken houd heb ik stapels kookboeken in huis. Maar sinds ik deze boekjes van TheNewFood gebruik, heb ik daar nooit meer in gekeken. Ook het uit eten gaan vind ik niet moeilijk. Als je weet wat je wel en niet kunt eten is er nog genoeg te kiezen.
Zelfs in de afgelopen zomervakantie ben ik 1 kilo afgevallen. Voorheen kwam ik na een vakantie zeker 3 kilo bij. Mijn complimenten voor deze aanpak. Ik ben TheNewFood eeuwig dankbaar! Het voelt zo verschrikkelijk fijn omdat het eindelijk gelukt is met deze manier van eten. Ik blijf altijd zo eten!

Ook vind ik het zo fijn om iedere keer weer een succesverhaal van iemand te lezen. Daar blijf je zo gemotiveerd door. Ik kijk iedere dag op de facebookpagina en ik word zo blij als ik alle verhalen zie en de foto’s.

Inmiddels ben ik op mijn streefgewicht; van 88 naar 68 kg. Voor het starten had ik broekmaat 44. Deze week heb ik een nieuwe broek gekocht in maat 38, Daar word je toch blij van! En wat natuurlijk ook enorm fijn is, ik slikte bijna elke dag ibuprofen tegen de pijn in mijn knieën en heup. Anders durfde ik niet op pad te gaan. Ik slik nu niks meer!

Alle tips vanuit de chat en op de facebookpagina en website zijn echt top. Het zal veel werk zijn maar jullie doen het fantastisch. Van mij een digitale hug voor het team van TheNewFood, voor alles wat jullie hiervoor doen!”

TIP VAN MARJA
“Soms begrijpen mensen niet hoe je moet gaan eten en denken ze dat het moeilijk is omdat het niet te begrijpen is dat dit wél echt werkt. Ik zeg dan altijd dat ze eerst de startgids boekjes moeten bestellen als ze het ook graag willen. Je begrijpt dan precies wat het principe ervan is. Het is overzichtelijk en makkelijk. Heerlijk toch, Er is toch al zoveel ellende in de wereld. Hier maak je mensen blij mee!”