Selecteer een pagina

21 KILO KWIJT, BLOEDDRUK LAGER, BLOEDSUIKER WEER NORMAAL EN PIJNVRIJ!

OKTOBER 2022 – Bianca van Aalsum (49): ”Ik ben getrouwd, bijna 25 jaar met Fred en samen hebben we 2 dochters. Onze oudste dochter is 23 en onze jongste is helaas op 5,5-jarige leeftijd overleden. Zij had de spierziekte SMA.

Al vanaf mijn 15de was ik bezig met lijnen. Thee-diëten, poedertjes, pillen, Sonja Bakker, diëtist via de huisarts enz. Ook kreeg ik zwangerschapssuiker. De frustratie groeide met de jaren. Afvallen was altijd van korte duur en maximaal een keer 8 kilo en daarna natuurlijk het dubbele er weer bij.

Ik was daarbij ook echt een emotie-eter. Met alles wat je hebt meegemaakt ben je op een gegeven moment wel klaar met opmerkingen als: ‘ieder pondje gaat door het mondje’ en ‘zonder strijd geen overwinning’.

Hart- en vaatziekten zitten ook nog bij mij in de familie en ik sta daardoor onder controle bij de praktijkondersteuner van de huisarts. Mijn bloeddruk was na mijn tweede zwangerschap niet goed en ik moest aan de bloeddrukverlagers. Niet lang daarna volgde de simvastatine want mijn cholesterol was ook ernstig hoog.

De kilo’s kwamen er langzaamaan meer en meer bij. In 2018 kreeg ik te horen dat mijn suiker zorgelijk werd. Lichamelijk kreeg ik ook steeds meer klachten. Ik had altijd overal spierpijn na een inspanning en krampen in de benen. En ook was ik altijd moe. Mijn rug was een zwak punt en ik slikte dagelijks paracetamol, bij hele erge pijn kreeg ik diclofenac voorgeschreven.

In januari 2021 ben ik begonnen met minder koolhydraten eten, maar ik was nog niet overtuigd dat dit het was. Het afvallen ging erg langzaam en ook dit leek ik niet vol te houden.

Augustus 2021 vond ik de Facebookpagina van TheNewFood en ben ik me verder gaan inlezen daar. Ik heb de startgidsen besteld en ben gestart. Eindelijk, dit is wat echt werkt! Niet te moeilijk, geen tabellen en zoeken naar verhoudingen. Puur eten, zonder kunstmatige toevoegingen. En lekker!

Inmiddels ben ik 21 kilo afgevallen en sta nu een tijdje ‘stil’ in gewicht (op één spontane kilo die er de laatste week vanaf is gegaan). Ik ben hier tevreden mee. Lichamelijk heb ik een nóg grotere winst behaald.

Ik slik geen statines meer en de bloeddrukmedicatie ben ik aan het afbouwen. Plus: mijn suiker is weer goed! Het vertrouwen in mijn lichaam komt langzaam terug. Mijn conditie is ook flink verbeterd. Ik ben geen sporter maar wandel wel graag, daarin merk ik ook veel verschil.
Sinds ik met de startgidsen ben begonnen waren de krampen heel snel verleden tijd. Ook de juiste magnesium hielp hierbij. Mijn rugpijn is inmiddels helemaal verdwenen ook. Wonderbaarlijk! Ik slik dus ook helemaal geen pijnstillers meer!

Het emotie-eten sluipt er soms nog wel in. Vooral rond bepaalde data. Maar ik pak dan een worstje, kaasje of een beetje knabbelspek. Iets wat past binnen deze aanpak. Dat gevoel ebt dan snel weg.

Ik heb nu ook meer energie en pak dan iets op om te doen. Schouders eronder en gaan. Voorheen zag ik dan als een berg tegen dingen op. Te moe, futloos en pak nog maar een zak chips erbij. En dan was ik nog niet verzadigd, dooreten tot je misselijk was en daar kon ik heel ver in gaan.

Ik heb heel veel lievelingsgerechten uit de boekjes, bijvoorbeeld de rode kool met salami en worst uit de eenpanspecial, de boontjes met shoarma en de kaascracker uit de startgidsen. En ook de rijstpap uit de ontbijt/lunchspecial. Het meest favoriete boekje op dit moment is toch wel de ovenspecial.

Mijn leven is echt omgedraaid door deze levenswijze en ik blijf dit zeker doen. Ik voel mij er goed bij en ook de huisarts is tevreden. Dat is nog een motivatie om dit vol te blijven houden; gezond oud worden en met mijn man genieten van de mooie dingen in het leven!

Man en dochter eten met mij mee en vinden de recepten verrassend lekker. We hebben zelfs deze zomer een moestuin aangelegd met koolhydraatarme groenten. Puur eten.

Ik had zelf nooit gedacht dat ik nog af zou kunnen vallen én gezonder kon worden. Ik ben zo blij dat ik TheNewFood gevonden heb. Het werkt echt! En dit is voor ons normaal eten geworden. Dank je wel Matty en het team voor alle steun. Geen vraag is te gek, zo fijn dat jullie altijd meekeken via de chat als ik een vraag had!”

TIP VAN BIANCA
“Ik zou iedereen willen zeggen; ‘Luister naar je gevoel, en niet naar sceptici, ervaar het zelf’.”