Selecteer een pagina

21 KILO KWIJT, LAGERE BLOEDDRUK, VEEL MEER ENERGIE

FEBRUARI 2022 – Marjanka Smits (43): Ik ‘run’ samen met mijn lieve man een druk gezin met drie puberjongens van 12, 14 en 16 jaar. Ook hebben we een lieve labrador Jip van 2 jaar…Ik dacht vroeger altijd dat ik het druk had…Haha! Dat was niks vergeleken met nu.

Ik sta 3 dagen in de week met veel plezier voor mijn groep 8. In mijn vrije tijd wandel ik met onze Jip. Verder probeer ik drie keer in de week te sporten en hou ik van muziek maken en luisteren.

Ik was en ben nog steeds een echte Bourgondiër. Ik lust ook bijna alles. Ik kom uit Brabant en bij ons thuis hoorde bij de gezelligheid ook altijd een hapje en een drankje. Dat maakte nooit iets uit, want ik bleef slank. Met mijn 1.82 meter viel het ook niet heel snel op als ik een paar kilootjes aankwam.

Toen ik ging samenwonen was ik in een jaar tijd tien kilo aangekomen. Elke avond pakken koek, chips en meer op tafel en om tien uur nog een frikadelletje in de frituur…Als ik nu terugdenk, heb ik eigenlijk vanaf dat moment gejojood. Ik ben redelijk vaak afgevallen, maar daarna weer aangekomen plus een paar kilo extra…

Ik voelde me vaak zo ontzettend moe, had een hoge bloeddruk en ging steeds meer wegen. Het ziekenhuisdieet, Sonja Bakker, Paleo, Puur Figuur en noem maar op. Ik hield het nooit vol en voelde me er vaak slechter door in plaats van beter. Soms kwam ik al wel in de buurt van hoe ik me wilde voelen maar toch hield ik dat niet vol. De recepten vond ik vaak ook te ingewikkeld en te weinig afwisseling. Dus ik ging weer ‘gewoon’ eten en ja hoor… hup, weer alle kilo’s terug plus een beetje extra…

Ik woog op mijn toppunt vorig jaar 103,8 kilo. Ik merkte dat ik steeds minder conditie had, veel hoofdpijn, en een ontzettend opgeblazen gevoel plus dito hoofd. Ik zag mezelf terug op foto’s en schaamde me kapot. Dit wilde ik niet. Ik zag op Facebook TheNewFood voorbij komen en zag dat een nicht van mij gereageerd had op een post. Toen ben ik eerst de Facebook pagina gaan volgen en ik werd steeds enthousiaster. De knop ging om. Ik bestelde de startgidsen en begon na een goede voorbereiding met de weekmenu’s.

Het ging als een trein, ik viel snel af. Ik had wel in de eerste twee weken veel hoofdpijn en ik voelde me grieperig. Daarna voelde ik me snel beter! Minder opgeblazen, mijn bloeddruk ging naar beneden en ik had meer energie. Ik heb ook een abonnement op de sportschool genomen en sport nu een paar keer per week. Superfijn!

Wat mij zo verbaasde is dat het me zo weinig moeite kostte. De recepten waren gemakkelijk te bereiden en bovendien heerlijk! Inmiddels heb ik meerdere boekjes in mijn bezit en probeer ik regelmatig wat nieuws. M’n favoriete recepten zijn de kabeljauw met kruidenkorst uit de lentespecial en de kaas-bloemkool koeken uit de ontbijt en lunch special, maar eigenlijk vind ik alles fantastisch.

Ik ben in minder dan 1 jaar tijd 21 kg afgevallen en ben supertrots op mezelf! Ik weeg inmiddels 82,8 kg. Ik val bijna niet meer af nu, maar dat hoeft ook niet. Ik merk dat mensen om me heen nieuwsgierig worden. Die leg in dan uit wat ik doe en hoe ik zoveel afgevallen ben. Veel mensen horen mijn enthousiaste verhaal en beginnen ook met de startgidsen.

Soms moet ik me ook wel verdedigen en krijg ik commentaar, omdat het niet gezond zou zijn. Ik zeg dan dat ieder uiteindelijk iets vindt wat bij hem of haar past en dit past bij mij. Daar laat ik het dan maar bij. De volgende uitdaging is dat ik mijn gezin ook zover krijg… Ik ben blij dat TheNewFood op mijn pad is gekomen!”