Selecteer een pagina

23 KG AFGEVALLEN EN EINDELIJK STABIEL

Ervaring categoriën: , , ,

MAART 2023 – Maria Vermeer (65 jaar): “Ik ben op 25 oktober 2021 begonnen met eten volgens TheNewFood. Mijn zus Annelies was al eerder begonnen en had veel gezondheidswinst geboekt met de gezonde koolhydraatarme/keto aanpak. En hoewel ik eigenlijk geen gezondheidsklachten had, wilde ik toch kijken of dit iets voor mij was. We lijken namelijk erg op elkaar, alleen ben ik de drie jaar oudere en vooral forsere uitvoering van haar.

Toen ik jong was, woog ik altijd rond de 63 kilo. Ik ben 1,67 lang. Maar door de jaren heen was ik steeds zwaarder geworden. Twee keer eerder ben ik rigoureus afgevallen: eerst met Montignac en zo’n tien jaar geleden met een lokale diëtiste, waarbij je vooral weinig mocht eten en veel volkoren producten moest gebruiken. Toen ik deze diëten losliet kwamen de kilo’s er als vanzelf weer bij. Ook het vele thuiswerken tijdens corona hielp natuurlijk niet.

Ik begon vol goede moed met TheNewFood. De eerste week had ik last van hoofdpijn, maar toen ik wat meer zout toevoegde en de aangeraden mineralen ging gebruiken was dat snel voorbij en voelde ik me prima. Met Kerstmis 2021 was ik precies twee maanden bezig met TheNewFood en al 9 kilogram afgevallen. Dat was dus heel erg positief en een stimulans om door te gaan. Mijn man is degene die meestal kookt bij ons en hij deed ook mee. We hebben in het begin de startgidsen zo goed mogelijk gevolgd.

Mijn man is al erg mager en viel eigenlijk te veel af. Daarom voegt hij voor zichzelf inmiddels wel koolhydraten toe. Ik ben doorgegaan met het eten volgens de boekjes en inmiddels sla ik standaard het ontbijt over. Dat was niet echt moeilijk voor mij, omdat ik dat eigenlijk al mijn hele leven deed. Meestal nam ik pas rond 11 uur iets te eten, vaak een mueslibol, dus die tijd een beetje opschuiven was geen grote aanpassing voor mij.

Toen ik begon met TheNewFood werkte ik vanwege de coronamaatregelen volledig thuis. Dat maakte het wel gemakkelijker om op een andere manier te lunchen dan wanneer ik op kantoor werkte. Sinds 1 november 2022 ben ik met pensioen. Het lastigste vind ik nog om ’s avonds de eetrust te bewaren, vaak heb ik toch wel ‘lekkere trek’. Dan neem ik nog een keto toetje of wat noten.

Wat heel leuk is, is dat het succes van mijn zus Annelies Melskens niet alleen mij aangestoken heeft, maar ook nog een andere zus. Ook zij is flink afgevallen met TheNewFood. Als we bij elkaar op bezoek gaan, gaat het natuurlijk vaak over keto eten en krijgen we steeds iets verantwoords bij de koffie en thee. Ook worden de nodige tips uitgewisseld. Het is heel fijn om dit met elkaar te kunnen delen.

Na een jaar was ik 23 kg afgevallen en had ik weer een gezond BMI. En inmiddels, een half jaar later, ben ik nog steeds mooi op dat gewicht. Ik voel me er goed bij, heb meer energie en het bewegen gaat natuurlijk veel gemakkelijker zonder de extra kilo’s. Ik eet nog steeds gezond koolhydraatarm en kook regelmatig uit de boekjes.

In mijn eigen kast lagen nog broeken in de maten 38 t/m 46 en inmiddels pas ik weer in de kleinste maat! Het is zo leuk om nieuwe kleren te kopen, alles staat me nu gewoon goed. Het grote verschil met de vorige diëten is dat ik deze manier van eten nu echt geïmplementeerd heb in mijn leven. Ik lees elke dag de verhalen van anderen op Facebook en dat is een geweldige stimulans om zo te blijven eten. Ik wil nooit meer terug en vind dit nu het normale eten.

Mijn favorieten zijn de makreelsalade in augurk uit de Vastenspecial , de huzarensalade uit de Zomerspecial, de stoof van rundvlees (draadjesvlees) uit de Stamppotspecial en ik verheug me nu al op het aspergeseizoen met alle lekkere recepten uit de Lentespecial!”

TIP VAN MARIA

Als ik ergens een kopje thee of koffie drink en er ligt een verpakt koekje bij, dan neem ik dat mee naar huis voor eventueel bezoek dat niet koolhydraatarm eet. Er ligt dan nooit een geopend pak koekjes naar je te roepen om leeggegeten te worden. Het doet me denken aan het ‘vastentrommeltje’ dat we in onze jeugd hadden in de vastentijd tussen Carnaval en Pasen. Toen mocht je ook niet snoepen en het trommeltje vulde zich gestaag in die 6 weken en werd met Pasen pas geopend.