Selecteer een pagina

23 KILO AFGEVALLEN, MAAG- EN PIJNKLACHTEN VERDWENEN

JANUARI 2023 – Corina van Muijden van der Pol (56): “Mijn naam is Corina en mijn grote hobby’s zijn wandelen en fotograferen. Ik stond zelf niet zo graag op de foto, maar loste dat mooi op door zelf de foto’s te maken. Als ik terugkijk op mijn leven ben ik vanaf mijn zestiende al aan het jojoën. Altijd al wat te zwaar geweest en van alles geprobeerd. Noem ze maar op… brooddieet, Sonja Bakker, Weight Watchers, eierendieet, calorieën tellen. Het was nooit leuk om te doen en uiteindelijk kwam ik altijd weer aan. En steeds stiekem een beetje meer.

Totdat ik uiteindelijk 93 kilo woog. Zo zwaar was ik nog nooit geweest. Maar ik vond het wel prima zo. Ik had geen zin meer in lijnen en gaf de moed op. Maar naarmate ik ouder werd, kreeg ik steeds meer klachten waar ik voorheen geen last van had. Pijnlijke knieën, pijn in de gewrichten van mijn voeten, heel veel last van maagzuur, ik werd steeds stijver en het wandelen ging steeds moeizamer.

Ik had TheNewFood al eens op FB voorbij zien komen en ik ging de reacties op de berichten lezen. Nou, die waren allemaal wel heel erg positief. Ik dacht: ‘Dat kan niet waar zijn, dat zullen wel gekochte reacties zijn.’ Maar TheNewFood bleef maar voorbijkomen, en ik bleef de reacties lezen. Na twee jaar dacht ik heel voorzichtig: zou het dan toch wat zijn? Moet ik het niet eens proberen? Wat heb ik te verliezen? Helemaal niks. Maar heb ik er wel zin in? Nou, eigenlijk niet.

Op een avond stond ik op van de bank. Dit ging zo moeizaam en pijnlijk – ik dacht bij mezelf: als je zo doorgaat sta je tegen de tijd dat je 60 bent helemaal niet meer op uit je stoel. Dat was voor mij het moment dat de knop om ging en ik de startgids heb aangeschaft. Wat mij heel goed deed was het motivatiebriefje van Matty. Persoonlijk, met de hand geschreven: ‘Heel veel succes, Corina!’

Op 1 juli 2022 ben ik begonnen en ik was stomverbaasd hoe goed het mij afging! Lekker eten, makkelijk klaar te maken, geen hongergevoel, geen onrustig gevoel, geen behoefte aan zoetigheid. Normaal gesproken liep het water me al in de mond als ik langs een bakker liep, zéker als ik aan het diëten was. Dat was nu totaal niet het geval. Wat een rust! Het eten is heerlijk, ik word helemaal blij van de chocolademousse met slagroom als ontbijt. Nou, ik kan je vertellen dat ik nog nooit blij ben geworden van een wortel als ontbijt!

Ik vind heel erg veel lekker, met name de roerbak gerookte kip en de kipsaté roerbak (Eenpansspecial pag 29 en 17) de rijstepap (ontbijt&lunchspecial pag 21), Mexicaanse kip (ovenspecial pag 27), de Oesterzwammensoep (soepspecial pag 27). Ik kan zo wel een poosje doorgaan, want ik vind het allemaal even lekker. En dat maakt het voor mij nou zo geslaagd: ik zie dit totaal niet als een ‘straf’. Ik heb ondertussen ook alle gidsen aangeschaft en weet soms gewoon niet wat te kiezen.

Inmiddels ben ik 23 kilo kwijt in een half jaar tijd. Alle nare klachten waren vrij snel verdwenen en ik voel me gewoon herboren! Zo waren mijn maagzuurklachten al na een paar dagen weg. De pijn in de gewrichten van mijn voeten zakte naarmate ik af ging vallen. De pijn in de knieën nog niet helemaal, dat heeft ook met slijtage te maken. Maar met 23 kilo eraf is daar wel veel beter mee om te gaan.

Er zijn ook al wat mensen uit mijn omgeving met TheNewFood begonnen omdat ze zagen hoe het mij afging en ik er zo enthousiast over ben. Het klinkt wel heel ideaal, maar ik mis niks van wat ik niet zou mogen eten. Je krijgt er zoveel voor terug! Echt, het heeft twee jaar geduurd voordat ik eraan ben begonnen, maar wat ben ik ongelooflijk blij dat ik toch de stap heb gezet. Ik had nooit gedacht dat ik nog gemotiveerd zou raken om af te vallen, maar het is toch gebeurd!

Ik lees nog steeds alle positieve reacties en nu geloof ik ze zeker wel! Ik heb mijn doel behaald in het afvallen en zal altijd op blijven letten dat ik niet weer de mist in ga. Maar omdat het op deze manier lekker en ook nog eens leuk is, is het wel een heel stuk makkelijker. Ik zie het ook niet meer als een dieet of straf, maar als je eetgewoonten veranderen. Dat is zo fijn!”

TIP VAN CORINA

Hoe sceptisch ik er in het begin ook tegenover stond, ik ben blij dat ik toch de stap heb gezet om het te proberen. Die raad kan ik iedereen meegeven. Probeer het, al doe je het de eerste vier weken. Kijk wat het met je doet en hoe je erbij voelt. En hou je er strikt aan, je mag meer dan genoeg lekker eten. Zeg nou zelf, chocomousse met een toefje slagroom als ontbijt…. Nou, daar word ik heel erg vrolijk van!