Selecteer een pagina

24 KILO KWIJT, 4 KLEDINGMATEN MINDER, HOOFDPIJN WEG EN PSORIASIS-KLACHTEN AFGENOMEN

FEBRUARI 2023 – Alie Ubing (58): “Ik ben 41 jaar getrouwd, we hebben drie kinderen en zes kleinkinderen. We wonen in Hengelo. In het verleden heb ik verschillende pogingen gedaan om af te vallen, dat ging dan een poosje goed maar daarna viel ik weer terug in mijn oude gewoontes.

Twee jaar geleden ben ik gevallen op mijn schouder, hierdoor kreeg ik last van een frozen shoulder. Daar heb ik nu nog steeds last van. Een paar maanden later viel ik op mijn billen van de trap, tien treden naar beneden waardoor mijn stuitje scheef is komen te staan. Ook is er artrose geconstateerd in mijn onderrug.

Hierdoor kan ik minder bewegen. Daar moest ik mee leren leven. Normaal zitten lukt niet en ook fietsen gaat niet meer. Als gevolg daarvan kwamen er heel wat extra kilo’s. Ik was al aan het opletten met wat ik at, daardoor raakte ik wel weer een aantal kilo’s kwijt.

Toen las ik op Facebook over TheNewfood. Gelijk heb ik startgidsen 1 en 2 gekocht. Dit was in augustus ’22. De eerste week al gelijk -3 kilo… Wow! En anders koken en anders eten went heel snel.

Voorheen had ik elke dag hoofdpijn, nu ik volgens de gidsen eet is dat niet meer zo. Ik dacht dat het bij mijn leven hoorde, totdat ik TheNewfood tegenkwam. Wat een verademing om niet meer wakker te worden met hoofdpijn!

Op de eerste foto woog ik 97,3 kilo. Mijn doel was 75 kilo, nu weeg ik 73 kilo. Graag zou ik rond de 70 kilo willen wegen. Mijn grootste maat was 46/48 en nu draag ik 38/40.

In mijn schouder is niet veel veranderd, in mijn rug ook niet. Wel heb ik veel meer energie en mijn psoriasis is flink minder geworden. Ook slaap ik stukken beter, ondanks dat ik er vier keer uit moet om naar het toilet te gaan.

De stamppotten zijn mijn favorieten, de chocolademousse en eiercake vind ik ook heerlijk! Maar eigenlijk vind ik alles lekker. Mijn man en onze thuiswonende zoon eten af en toe mee… Ik ga binnenkort ook de vastenspecial aanschaffen. Tot nu toe heb ik al zeven boekjes. Ze staan in een mooi rek gewoon in de keuken waar ik iedere dag mijn eten uit kies. Ik zei laatst nog tegen mijn man: ‘Ik eet veel lekkerder dan jullie.’ Maar het is natuurlijk vooral heel gezond!”

TIP VAN ALIE

Gewoon doen! Je hebt er echt baat bij en ik heb heel veel steun aan de verhalen die ik hier lees van iedereen. Ik raad het iedereen aan om deze aanpak te volgen. Moet je kijken wat het met je lichaam kan doen, voor mij geen hoofdpijn meer en ook mijn psoriasis is beter geworden.