Selecteer een pagina

27 KILO AFGEVALLEN EN GEEN MIGRAINE MEER

FEBRUARI 2022 – Samantha Braakman (33): “Ik ben gelukkig getrouwd met een lieve man. Ik ben moeder van een prachtig zoontje van 2,5 jaar oud. Wij wonen in een rustig dorpje in Duitsland.

Ik heb geen fijne en makkelijke jeugd gehad. Doordat ik gepest werd had ik veel stress en zorgen. Ik vond het heel moeilijk om daar mee om te gaan, omdat je niet alleen lichamelijk maar ook psychisch belast wordt – met als resultaat een dik, angstig en onzeker persoon.
Sinds mijn vijfde heb ik last van heftige migraineaanvallen. In 2008 werd er een hoge bloeddruk geconstateerd, daar heb ik een bètablokker voor gekregen.

Ik was een echte ‘jojo’, zo was ik heel slank en dan weer heel dik. In 2016 ben ik gestart met een dieetplan waarbij ik echt álles moest tellen en bijhouden in een app. Dit werd gecombineerd met veel bewegen. De kilo’s gingen er snel vanaf maar zodra ik stopte met tellen en bewegen kwamen de kilo’s er weer snel aan.

In 2017 kreeg ik vage klachten die steeds ernstiger werden. Vele onderzoeken volgden en ik werd één week opgenomen in een universiteitskliniek. Uiteindelijk kwam de diagnose MCTD. Ook werden in 2018 een spierziekte en fibromyalgie vastgesteld.
In 2018 ben ik helaas afgekeurd. Daar sta je dan, alle opleidingen met succes behaald, een geweldige baan, financieel niks te klagen. En zo is alles in één klap weg, op de kilo’s na; die kreeg ik er meteen weer bij.

In 2020 vertelde mijn moeder over de TheNewFood. Ik dacht: ‘Ja leuk, zeker zo’n crashdieet! Je kan toch niet zonder koolhydraten.’ Toch was ik wel geïnteresseerd, ik had niets te verliezen. In augustus 2020 heb ik de startgidsen besteld en ben ik direct begonnen. Ik woog toen 95 kilo. De kilo’s vlogen er vanaf en dat zonder extra sporten en totale uithongering. Ik heb ook geen migraine meer, wat een verademing is dat. Bovendien is mijn bloeddruk weer normaal, zonder medicatie!

Ik was hier al heel blij mee maar ik hoopte dat het mijn pijnen en extreme vermoeidheid ook zou verminderen. Dat is nog niet echt zo, al gaat het wel beter. Misschien heeft dat meer tijd nodig.
Ik merk dat ik niet meer zo onzeker ben over mijzelf, dat was vroeger wel anders! Ik ben op de een of andere manier ook rustiger in mijn hoofd. Ondanks mijn pijnen voel ik me prettiger en lekkerder in mijn vel.

Nu weeg ik 68 kilo. Ik had nooit verwacht dat ik dit gewicht zou kunnen bereiken. Inmiddels heb ik bijna alle boekjes in huis en mijn gezin eet ook gewoon lekker mee. Mijn favoriete boekje is de kerstspecial, ik bak er geregeld wat lekkers uit voor in het weekend. Alle boekjes komen hier regelmatig aan bod. De vega-special mis ik nog in mijn collectie, die hoop ik snel te bestellen.

Ons favoriete gerecht is de Italiaanse uiensoep uit de soepspecial, mijn man zeurt er gewoon om! Mijn zoontje is dol op mijn baksels die ik maak uit de kerstspecial. Alle recepten zijn lekker makkelijk te maken en snel klaar. Heel eerlijk: ik ben helemaal geen keukenprinses, maar met de boekjes van TheNewFood wel. Had ik dit maar eerder ontdekt. Voor mij nooit meer anders!”