Selecteer een pagina

27 KILO KWIJT & VAN DE BLOEDDRUKMEDICATIE EN STATINES AF

APRIL 2022 – Helma (67): “Al vanaf de puberteit ben ik bezig met mijn gewicht. Ik vond mezelf altijd te dik, terwijl ik achteraf denk dat er niets mis was met mijn figuur toen. Ik lette altijd op wat ik at, meestal magere producten. Met af en toe een eetbui.

Na de geboorte van mijn tweede kind wilde ik de extra kilo’s kwijt. Vanaf toen begon ik te lijnen met allerlei soorten diëten. Het bekende verhaal. Afvallen en daarna weer aankomen. Tot ik rond mijn vijftigste dacht: dat doe ik niet meer. Gewoon netjes eten en geen diëten meer. Ik heb toen een poos eetrust gehad, maar de kilo’s kwamen er wel langzaam bij…

Anderhalf jaar geleden kwam ik op het spoor van TheNewFood. Ik heb eerst alleen de startgids besteld. Alles stond duidelijk uitgelegd, en met heerlijke recepten. Dat smaakte naar meer, zeker ook omdat de kilo’s er bijna vanzelf afgingen. Bovendien had ik absoluut geen neiging om te gaan snoepen of eten tussendoor. Ondertussen heb ik bijna alle boekjes, die ik ook heel veel gebruik.

Mijn man eet ‘s avonds wel hetzelfde als ik, maar dan met wat aardappelen of rijst erbij. Verder blijft hij gewoon zijn eigen dingen eten. Dat vind ik prima, ik kom daardoor niet in de verleiding, ik heb mijn eigen lekkere dingen om te eten.

Regelmatig bak ik muffins, met recepten uit de startgidsen en ontbijt/lunchspecial. Die vries ik in, dan heb ik altijd iets achter de hand als we weggaan of als ik geen tijd heb om te koken.
Ook op vakantie gaat de zomerspecial mee. Er staan ook zoveel handige tips in, ook wat je op vakantie buiten de deur kunt eten bijvoorbeeld. ‘s Morgens eet ik nu niet meer. En ook niet meer na acht uur in de avond.

Ondertussen ben ik anderhalf jaar verder en ruim 27 kilo lichter. Dat staat nu al een aantal maanden stil. Dat is prima, ik ga er ontspannen mee om.
Behalve de kilo’s die ik kwijt ben, slik ik nu ook geen medicatie meer voor hoge bloeddruk en cholesterol. Dat voelt goed. Ook heb ik veel meer energie gekregen. Ik onderneem veel meer dingen, heerlijk!

Ik ben van maat 46/48 naar maat 38/40 gegaan. Veel mensen die me een poos niet gezien hebben, herkennen me bijna niet meer! Ik tel nu nooit meer punten of wat dan ook, inmiddels weet ik wat ik kan eten.
Bij eerdere diëten was het eten niet echt lekker. Droog en karig. Ook vond ik het storend dat je steeds calorieën moest tellen. Nu is alles ontspannen, lekker en zonder te tellen.

Een paar van mijn favoriete gerechten zijn de courgetteroomsoep (startgids) en tomatenroomsoep (ovenspecial). De vissoep uit Andalusië (soepspecial) is hier erg geliefd, ook als we gasten hebben. Ze kunnen dan niet geloven dat je daar van af kunt vallen!
Uit de ovenspecial eten we regelmatig de pittige groenten met gehakt, daarmee kun je eindeloos me variëren. En de bonbon van rosbief en de kip tapas uit de kerstspecial zijn heerlijk als je iets feestelijks op tafel wil zetten.”