Selecteer een pagina

30 KILO KWIJT, GEEN BLOEDDRUK MEDICATIE MEER, EETRUST

DECEMBER 2022 – Marijke Hornis (62): “Ik woon in Gouda samen met mijn man. We hebben twee kinderen en drie kleinkinderen. Sinds ons trouwen ben ik gaan uitzetten en na de geboorte van ons eerste kind ben ik bij de EGA 25 kilo afgevallen. Na de geboorte van ons tweede kind zat alles er weer aan plus nog wat meer.

Allerlei pogingen heb ik gedaan om de kilo’s kwijt te raken, zoals WeightWatchers, EGA, Montignac… noem maar op. In 2013 ben ik 40 kilo afgevallen met shakes. Maar in de jaren erna zat bijna alles er weer aan.

In maart 2022 ben ik begonnen met TheNewFood. Vanaf de start ging dat supergoed. Geen hongergevoel, ook geen hoofdpijn of andere klachten. Na 8 weken ben ik begonnen met deelvasten en dat doe ik nog steeds. Ik wil niet anders meer.

Ik ben met deelvasten begonnen toen mijn man ’s ochtends zat te klagen over de lucht van gebakken eieren en spek. Als eerste ging ik dan de hond uitlaten en wachtte ik totdat hij naar zijn werk vertrok om daarna pas te gaan eten. Maar het gebeurde een aantal keren dat ik om een uur of 11 dacht: ‘Verrek, ik heb nog niet gegeten.’ Toen heb doorgepakt met het ontbijt overslaan, zonder moeite.

Vanaf het begin heb ik totaal geen hongergevoel gehad en ook geen snaaibehoefte. Inmiddels ben ik 30 kilo kwijt. Zo blij mee! Graag zou ik er nog een kilo of 3 af willen.
Regelmatig krijg ik complimentjes en dan zeggen ze: ‘Wat zie je er goed uit!’ En snel erachteraan: ‘Maar hiervoor zag je er ook goed uit, hoor.’ Zelfs de huisarts was vol lof toen ik daar laatst was.

Ik had een hoge bloeddruk voordat ik startte en gebruikte hier ook medicatie voor, maar daar ben ik nu vanaf. Ik voel me geweldig en vol energie en ben van plan om zeker zo door te gaan!

Ik werk in een verzorgingshuis in de keuken, daar sta ik zes uur op m’n benen en dat gaat nu ook zoveel makkelijker. Ook op de dagen dat ik niet werk, beweeg ik zoveel meer dan eerst.

Mijn man eet niet mee. Vaak kook ik voor hem apart, of ik doe er een aardappel of rijst voor hem bij. Op het menu staat regelmatige rode kool met worst, de burgersaladebowl, tosti en de citroenmousse. Om mee naar mijn werk te nemen kies ik vaak voor maaltijdsalades of soep.

Toen we veertig jaar getrouwd waren, zijn we in de herfstvakantie met de kinderen en kleinkinderen naar Spanje geweest. Voor het eerst heb ik daar een keer ‘gewoon’ gegeten; paella en ijs. En gelijk had ik een opgeblazen gevoel en ’s nachts vreselijke darmkrampen. Dat was de eerste keer en ook gelijk de laatste keer.
Ik heb verder ook totaal geen behoefte gehad om te smokkelen die vakantie. Ik heb lekker veel vis, garnalen, kaas en eieren gegeten. Ook hebben we een paar keer de BBQ aan gehad. Het kostte me geen moeite om van de koolhydraten af te blijven.

Wat was dat een heerlijke vakantie! Zonder gene heb ik in badpak rondgelopen. Dat doet wel wat met je zelfvertrouwen, hoor, zo’n slanker en fitter lijf!”

TIP VAN MARIJKE

Probeer alle recepten! Soms dacht ik: dat lijkt me nou echt niet lekker, maar achteraf was het heerlijk.