Selecteer een pagina

44 KILO KWIJT, FIBROMYALGIE OVER EN LIPOEDEEM VRIJWEL WEG

JANUARI 2022 – Karin de Vos (58): “Op 12 januari was het precies één jaar geleden dat ik startte met de startgids van TheNewFood. Ik woog op dat moment 104 kilo, ik had ook erg veel last van mijn astma: ik was enorm benauwd.

Ook heb ik al jaren last van mijn lipoedeem en artrose. Dit resulteerde in onwijs veel pijn in mijn knieën en de rest van mijn benen. Hierdoor kon ik met pijn en moeite maximaal dertig minuten lopen. Bovendien heb ik fibromyalgie en een hoge bloeddruk.
Ik heb van alles geprobeerd qua diëten. Van het brooddieet tot het soepdieet. Meestal viel ik wel goed af, maar ik hield het nooit vol. Met als resultaat alle kilo’s terug plus nog wat extra. Moedeloos werd ik er van.

Via Marcel en Sandra, mijn vroegere buren en vrienden, kwam ik TheNewFood op het spoor. Ik was meteen overtuigd. Toch lukte het niet direct te starten, vanwege privéomstandigheden en omdat ik nog erg moe was: ik kwam er ook nog achter dat ik sluimerende Lyme had.
Uiteindelijk was ik het helemaal zat, ik was moe, voelde me niet prettig in mijn vel en was veel te zwaar. Steeds dacht ik aan Marcel en Sandra, die er zo gezond uitzagen. Ik besloot toch te beginnen!

In het begin voelde ik me af en toe erg slap en misselijk, maar met meer himalayazout was dat snel voorbij. Ook had ik heel lang nog last van krampen in mijn benen, vooral aan de binnenkant van mijn dijen. Daarvoor was magnesium echt de oplossing. Ik heb er nu geen last meer van.
Nu, één jaar later, ben ik 44 kilo afgevallen. Met mijn 1,66 meter heb ik mijn streefgewicht van 60 kilo bereikt! Ik pas inmiddels ook in maatje 36 en maat S, terwijl ik kom van maat 50 en maat XXL.

Ook zijn mijn pijnklachten allemaal weg. Ik heb geen last meer van fibromyalgie en veel minder last van lipoedeem en artrose. Ik heb nog wel een beetje last van lipoedeem, dat zie je op mijn bovenbenen, maar vergeleken met eerder is het een wereld van verschil!
Mijn bloeddruk is ook mooi gedaald. Ik slikte veel bloeddrukmedicatie, daarvan heb ik nu nog maar één tabletje over. In maart gaan we kijken of deze ook gestopt kan worden. Ook met mijn astma gaat het veel beter. Mijn astmamedicatie is al flink afgebouwd: van drie pufjes en twee pillen naar één pufje.

Het is vanaf het begin goed vol te houden. Dit eerste jaar was voorbij voor ik er erg in had. Ik zit nu op mijn streefgewicht. Als er nog meer af gaat, is dat prima, maar dat hoeft niet. Ik trek alweer mooi strak!
Ook grappig: veel mensen vragen mij of ik ook een stopknop heb. Ik kan de hele dag in beweging zijn! Ik zit vol energie. Aan het einde van de dag slaap ik heerlijk. Ook het wandelen gaat veel beter: ik kan nu wel vijf tot zes uur achter elkaar lopen!

Mijn favoriete gidsen zijn de ovenspecial en de eenpanspecial. De pizza en de pompoenlasagne zijn mijn favoriete gerechten, maar ook de boerenkool-gehakt en de rodekool met worst en chorizo.
Ik ben zo blij dat ik deze aanpak tegen het lijf ben gelopen en heb er vertrouwen in dat het helemaal goed blijft gaan met mij. Ik voel me zoveel beter, dat gun ik iedereen!”