Selecteer een pagina

ACHT KILO KWIJT, GEEN PIJN MEER EN OVERGANGSKLACHTEN VERDWENEN

NOVEMBER 2022 – Ingrid Berendsen: “Ik ben trotse moeder van een zoon en dochter en geniet volop van mijn kleinkind van bijna 2 jaar. Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik op mijn gewicht moest letten. Vroeger lagen de Sonja Bakker-boeken standaard in de keuken. Ik viel daar goed mee af, maar het ging altijd na een aantal weken weer mis. Ik was dan op gewicht en kwam langzaam weer aan.

Zolang ik me kan herinneren heb ik rugklachten gehad. Ook had ik pijnlijke gewrichten en sinds 5 jaar had ik erg veel last van de overgang.
Voor mijn werk begeleid ik mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de thuissituatie. Een van die cliënten had wat boekjes van TheNewFood. Uit nieuwsgierigheid heb ik dit boek toen een tijdje geleend maar vond het toen nog niks: ik dacht dat het te moeilijk zou zijn.

Ik volgde jullie wel op Facebook en nadat ik wéér 8 kilo was aangekomen en veel last had van opvliegers, heb ik toch de startgidsen maar besteld. Mijn voornaamste doel was niet om af te vallen, maar vooral om me fitter te voelen. Ik ben in maart 2022 begonnen en de eerste vier weken gingen me prima af. Ik was toen vijf kilo kwijt, voelde me veel fitter en de overgangsklachten waren weg!

In mei 2022 ging ik op kampeervakantie. Ik vond dat best spannend: ik dacht, het wordt lastig om deze aanpak vol te houden. Ik besloot er toch voor te gaan. Ik gebruikte veel recepten uit de ovenspecial en ook de zomerspecial en startgids had ik meegenomen. Daar kon ik goed uit variëren tijden mijn 4 weken op de camping, en het is super gegaan!

Ik ervaar nu ook eetrust: ik heb geen behoefte meer aan zoet en brood. Ook de aardappels en pasta mis ik niet. In totaal ben ik nu 9 kilo afgevallen. Het belangrijkste vind ik dat ik me nu fitter en gezonder voel.

Ook met mijn pijn gaat het veel beter, ik kan makkelijker tillen, en heb geen pijn meer tijdens het wandelen. Het sporten, wat ik altijd veel gedaan heb, kan nu eindelijk pijnvrij. Ook zijn mijn overgangsklachten helemaal verdwenen. Ik voel me een ander mens!

Er hoeft geen gewicht meer af, ik ben tevreden zo. Ik ben nog een beetje aan het puzzelen hoe ik mijn menu’s kan aanpassen om op dit gewicht te blijven. Wel blijf ik zeker zo eten. Ik ben veel te bang dat de klachten anders weer terugkomen! Voor mij is TheNewFood het nieuwe gewoon!”

TIP VAN INGRID: “Probeer het eens 4 weken. Dan weet je of het iets voor je is. Lees je goed in en als je vragen hebt: stel ze aan het TheNewFood team via Facebook. Je krijgt altijd snel antwoord. Erg fijn dat zij zo goed bereikbaar zijn!”