Selecteer een pagina

AFGEVALLEN EN GEEN MAAG- EN DARMKLACHTEN MEER

JUNI 2022 – Miranda Drenth (39): “Ik ben moeder van 3 kinderen en nog een bonuszoon. Ik heb een eigen kapsalon en werk 40 uur per week. Sinds 2 jaar zit ik vervroegd in de overgang. Daarvoor had ik nooit echt problemen met m’n gewicht.

De laatste 7 jaren had ik wel steeds vaker erge maag- en darmklachten. Het eten van een gewoon bruin broodje gaf me al een ongelooflijk opgeblazen buik. Ik heb veel maag- en darmonderzoeken gehad, maar nooit kwam er echt iets uit. “Opletten op wat je eet en opschrijven waar je last van krijgt,” waren de woorden waar ik het mee moest doen.

Ik heb een tijdje bij een voedingscoach gelopen maar van alle producten in het schema kreeg ik alleen maar meer buikklachten. Alles zat vol vezels. En er ging geen grammetje af.

Na de feestdagen in 2021 was ik de extra kilo’s zat en ben ik me eens meer gaan verdiepen in koolhydraten en zo kwam ik bij TheNewFood. Toen ik na de lockdown weer 1 week open was met mijn salon, kreeg ik zelf corona. 2 dagen flink ziek maar toen ik eenmaal weer in de benen was heb ik de startgidsen besteld.

Ik vond het spannend om te starten omdat ik me haast niet voor kon stellen dat m’n buikklachten daardoor zouden verdwijnen (wat ik vaak las op de Facebookpagina van TheNewFood). Lastig vond ik het niet omdat ik eigenlijk alles wel lust.

Na een week merkte ik al verschil. Normaal was het voor mij dat ik 1x in de week een keer naar de wc kon. Nu is het gewoon normaal. De eerste week had ik wel hoofdpijnklachten. En ongeveer na 8 weken had ik een week lang hele dagen diarree toen heb ik ook met jullie gechat. En moest ik meer zout en magnesium gaan nemen. Toen was het ook over.

Ik ben begonnen met een gewicht van 74.5 kg en weeg nu 61.1 kg. Ik voel me veel fitter; geen opgeblazen gevoel meer of buikkrampen. Verder merk ik ook dat ik veel beter slaap. Ik voel me een stuk fitter. Telkens als er weer een kilo af was, verwende ik mezelf met een nieuw boekje van TheNewFood. En nu na 4 maanden verheug ik me nog elke dag op wat we weer gaan eten.

Inmiddels ben ik heel creatief in het maken van hapjes uit de verschillende boekjes. De feesttaart uit de lentespecial is in ons gezin echt favoriet. Het stokbroodrecept gaat inmiddels al in de hele familie rond na een etentje met Pasen. De goulashsoep met worst vinden we ook allemaal erg lekker (deze staan beide ook op de site).

Ik sta niet meer dagelijks op de weegschaal maar elke 2 weken. Ik wil op deze manier blijven eten en mezelf zo blijven voelen. Aardappelen en brood mis ik absoluut niet. Je krijgt er ook zoveel lekker eten ervoor terug. Ook in de weekenden of op feestjes heb ik het absoluut niet moeilijk meer.

Sommige mensen zeggen weleens je hoeft nu toch niet nog meer af te vallen? Maar ik ben van mening dat je moet doen waar je je goed bij voelt.

Ook al heb ik het druk met zo’n groot gezin en een eigen zaak: tijd om even te bewegen is er altijd, en de kinderen vinden het ook leuk om een rondje mee te fietsen of te lopen. Gezond koken hoeft ook geen uren te duren. Dus dat is ook geen excuus.

Ik doe nu 2x per week aan krachttraining bij een personal trainer en 1 x mtb per week en ik loop elke week tussen de 5 en 6.5 kilometer hard. Mijn conditie is veel beter geworden. Als ik 30 km mountainbike hoef ik tijdens het fietsen ook geen voeding te nemen. Ik neem altijd 2 bidons drinken mee. 1 met water en 1 met Teisseire citroenlimonade.

Vooral op plekken die na een zwangerschap achterbleven, het welbekende buikje/rilletje/vetje, merk ik zeker weten dat die door deze levensstijl weggegaan zijn. M’n taille en heupen zijn stukken smaller geworden. Ik merk nu ook dat het klanten en mensen in mijn omgeving ook opvalt.”

TIP VAN MIRANDA
“Ook al heb je het even moeilijk of staat de weegschaal stil. Gewoon doorzetten. Uiteindelijk ga je echt resultaat zien. Gezond koken hoeft niet moeilijk te zijn. Iedereen kan het!! En bij TheNewFood zijn het ook recepten voor iedereen. Je hoeft geen chef kok te zijn”