Selecteer een pagina

AFNAME KLACHTEN COLITIS ULCEROSA EN WEER MEER ENERGIE

MEI 2021 – Michelle Pijnenburg (25): “In 2013 kreeg ik de diagnose colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. In 2019 werd ik zo ziek dat ik acht maanden prednison moest gebruiken. Daar ben ik flink van aangekomen.

Toen de weegschaal 86 kilo aanwees, werd ik toch wel heel ongelukkig. In 2020 gingen we trouwen, dus er moest wel wat af. De eerste tien kilo ging redelijk makkelijk, maar toen bleef ik stilstaan. Op dat moment vertelde mijn moeder over TheNewFood. Ze vertelde hoeveel zij was afgevallen hiermee en hoe lekker het eten ook was. Daar was ik wel in geïnteresseerd, dus al gauw schafte ik wat boekjes aan.

Het afvallen ging ineens weer goed en eigenlijk ook best wel snel! Tussendoor geen honger, fijne duidelijke schema’s en lekker eten. Mijn ziekte is nog steeds niet helemaal onder controle, maar door de ziekte was ik eigenlijk altijd heel moe en opgeblazen. Hier zie ik wel verbetering in. Ik slaap beter, ben veel minder snel moe en heb meer energie.

Inmiddels zit ik op een gezond gewicht van 61 kilo en ben ik tevreden met waar ik nu sta. Wij blijven zeker zo eten!
We maken nu lekker onze eigen menu’s, maar ons favoriete boek is toch startgids 1 en de lente special. Mijn lievelingsgerecht is de spruitjes roerbak.”