Selecteer een pagina

BLOEDDRUK GEZAKT, GEEN MAAGZUUR-KLACHTEN MEER EN 15 KILO AFGEVALLEN

Anna (55): Ik heb tot mijn 35ͤ geen problemen gehad. Daarna kwam ik ieder jaar een paar kilo aan. Toen ik tien jaar geleden met mijn eerste 1300 calorieëndieet begon, viel ik snel veel af, maar het staat er nog sneller weer aan.

Daarna is het me niet meer gelukt om meer dan 2 kilo af te vallen, waarna er vaak weer 3 kilo bijkwam. Ook niet met intermittent vasten, calorieën tellen, vetarm eten, noem maar op. Het hielp eventjes, maar ik kon het ook niet volhouden. Ik had toen nog helemaal niet in de gaten dat ik een suikerverslaving had, dus als ik één keer wat pakte, propte ik mezelf weer helemaal vol.

Ik wilde heel graag afvallen. Omdat dat niet lukte, grapte ik tegen iedereen dat ik al een echte gezellige dikke oma werd. Waar ik stiekem wel heel erg van baalde, omdat ik mezelf lelijk begon te vinden en er ieder jaar weer een paar kilo bij kreeg. Ik zag mezelf al als een hele dikke obesitasvrouw.

Als ik een mooi jurkje aan wilde voelde ik me echt afschuwelijk. Ik heb ook maar één foto van mijn “vorige“ leven waar je op kan zien dat ik nogal stevig ben, want ik wist het altijd wel goed te verbloemen.

Via een collega van het werk en een vriendin kwam ik bij TheNewFood terecht. Zij volgden dit zelf en vonden het zo gemakkelijk vol te houden. En dat klopt dus. Toen ik ermee begon vond ik het eten al meteen heerlijk. De andijviestamppot van dag één vond ik zo ontzettend lekker. Ik was zo verbaasd dat je zo lekker eten kon zonder koolhydraten en dat het ook nog eens zo gemakkelijk klaar te maken was.
Ik zeg weleens tegen mensen dat ik nog nooit zo lekker gegeten heb als nu. En dat terwijl ik toch best wel heel lekker kan koken. Ook zijn de recepten zo ontzettend makkelijk.

Ik ben nu 15 kilo afgevallen. Niet zo spectaculair misschien, maar het heeft me wel veel gegeven. Ik ben nu al heel tevreden. Wat er nog meer af gaat is prima, maar zo is het ook goed. Zelf merk ik dat ik er nu, na een halfjaar helemaal ‘inzit’.

Mijn bloeddruk is flink omlaag gegaan en ik slik geen maagmedicatie meer tegen brandend maagzuur. Ik had vaak zere enkels, dat is ook over. Ik voel me absoluut energieker. In plaats van een dikke oma, ben ik nu een slanke oma die heel gemakkelijk op de grond kan gaan zitten spelen met haar kleinzoon. En ik kan net zo makkelijk weer opstaan, wat mij jaren niet meer gelukt was – en daar ben ik zo ontzettend blij om.

Ik blijf stabiel op gewicht én ben eindelijk tevreden over mezelf. Ik heb eetrust. Deze manier van met jezelf en eten omgaan heeft heel veel voor me gedaan. Ik heb nu niet steeds die trek meer.
Als ik een keer zin heb in iets anders van ‘vroeger’, dan weet ik dat ik het mezelf heel moeilijk ga maken als ik eraan toegeef. Ik wil dan steeds meer eten en daarna voel ik me misselijk en krijg ik hoofdpijn. Daar heb ik geen zin in en daardoor wordt het makkelijk om dingen te laten staan.

Ik ben er letterlijk en figuurlijk een lichter mens van geworden. Mijn zelfbeeld is er mooier door geworden. Ik ben nu trots op mezelf, in plaats van me te irriteren aan het dikke moeke dat daar rondliep.

Ik kook nu vaak vier maaltijden en die vries ik dan in. Ik ben alleen, dus dat is wel zo makkelijk. Dan kan ik ook heel handig een portie mee naar mijn werk nemen, of als ik eens naar mijn kinderen ga. Dan eet ik gewoon mijn eigen bakje met eten. Ik vind het echt ontzettend leuk en lekker, en het kost me geen moeite.

Ik ben trots op mezelf dat ik dit ben gaan doen. Als ik dit wel eens voorstel aan anderen, hebben ze 1001 redenen waarom ze dit niet gaan doen. Gelukkig ben ik gewoon gaan kijken wat het mij kon brengen. En daar ben ik heel blij om. Bij deze wil ik het team van TheNewFood ook ontzettend bedanken dat jullie dit hebben opgezet!”