Selecteer een pagina

BINNEN TWEE DAGEN VAN DIE ELLENDIGE BUIKPIJN AF

MAART 2021 – Djainem Gosseling (26): “Jarenlang liep ik rond met buikpijn. Daarvoor ben ik meerdere malen bij de MDL-arts geweest, die aangaf dat het een overgevoelige darm was en dat ik maar moest kijken wat ik wel en niet kon eten. In juni 2019 bleek dat ik meerdere voedselallergieën heb, onder andere voor gluten, gist, gierst, noten, fruit en de lijst gaat nog wel even zo door. Vanaf dat moment ben ik direct op het internet gaan zoeken naar diëten waarin ik lekker kan blijven eten zonder dat ik continu moet kijken naar de ingrediëntenlijst of calorieën moet tellen.

Van keto had ik wel eens gehoord, omdat Amerikaanse beroemdheden dat doen, maar ik zag niet hoe kan dat gezond kon zijn – en hoeveel geld krijgen die beroemdheden om het aan te prijzen? Ik was dus sceptisch. Maar ik was het ook zo zat om 24/7 buikpijn te hebben, dat ik het toch maar ging onderzoeken.
Na het vergaren van informatie besloot ik het een week te proberen. Vaak zie je namelijk dat die beloftes op internet van diëten niet helemaal de werkelijkheid zijn en ik wilde het graag met eigen ogen zien.

Mijn moeder steunde me en hoopte vooral, samen met mij, dat ik van de buikpijn af zou komen. Na een dag was de buikpijn minimaal en na twee dagen zelfs weg. Ik was zo enthousiast dat ik gelijk tegen mama zei: ‘Ik stop hier nooit meer mee!’
Ik zocht naar meer informatie om een complete aanpak te vinden en via Facebook kwam ik terecht bij TheNewFood. In eerste instantie om gewoon zoveel mogelijk informatie te vergaren, maar ik ben al gauw begonnen met de weekmenu’s in de startgids.

Na een maand kon ik stoppen met mijn reuma medicatie, ik was pijn- en klachtenvrij en ik had ook aanzienlijk minder last van mijn chronisch vermoeidheidssyndroom. Toen kreeg ik ook al ontzettend veel complimenten omdat ik zoveel was afgevallen. In totaal staat de teller op zo’n vijftien kilo.

MIJN MOEDER
Mijn moeder is eind 2019 ook gestart met TheNewFood. In eerste instantie omdat ‘er wel wat af mocht’. Al snel bleek ook dat ze geen last meer had van de extreme opvliegers die ze kreeg van de overgang. Ook heeft ze vrijwel geen last meer van haar artrose en is ze niet meer zo krakkemikkig. Daarnaast mocht ze een van haar bloeddruk tabletten inleveren: niet meer nodig!

MIJN VADER
Mijn vader is een standaard “1 januari-starter”. Jarenlang kocht mama elk nieuwjaar een boek van Sonja Bakker en ging papa ermee aan de slag. Hij viel dan telkens wel wat af, maar na drie maanden was het niet meer vol te houden en ging het weer in hetzelfde oude ritme. Dan zaten de kilo’s er zo weer aan.
Papa wilde ook de stap naar keto wel maken: hij zag mama en mij immers altijd lekker eten. En wat een verschil. Hij is nu zo’n twintig kilo afgevallen en gaat nog steeds vrolijk door, een jaar na dato.
Verandering zie ik vooral in de afstanden die hij, ondanks zijn reuma, weer kan lopen. Waar hij vroeger met moeite de overkant van de straat haalde, kan hij nu een grote ronde met de hond lopen.

MIJN TANTE
Niet alleen mijn beide ouders zijn zo gaan eten door mij, ook mijn tante is ermee begonnen. Zij is nu zo’n twintig kilo afgevallen en nog steeds hard bezig. Ook zij heeft geen last meer van haar kwaaltjes, waaronder restless legs en het krakkemikkige van de artrose.
Wat ik vooral merk vanuit mijn omgeving is dat ze blij zijn voor mij en het knap vinden dat ik het vol kan houden. Af en toe hoor ik de standaard kreet: ‘ik kan echt niet zonder brood’. Gelukkig is dat voor ons geen enkel probleem.
Dat we nu alle boekjes hebben en uit zo veel recepten kunnen kiezen, maakt het makkelijker. Zoveel lekkere en leuke inspiratie!
We genieten heerlijk van de tuna melt, de gado gado – tenslotte zijn we echte Indo’s, de kaascrackers en eigenlijk alle heerlijke gerechten uit de gidsen! Ik merk dat ik me echt slechter voel als ik nu toch een keer onbewust iets meer suiker binnen krijg.”