Selecteer een pagina

BLOEDDRUK GEZAKT EN FIBROMYALGIE KLACHTEN ZO GOED ALS WEG

SEPTEMBER 2022 – Nishta van der Nol (74): ”Ik ben getrouwd, 52 jaar en wij hebben drie kinderen en 4 kleinkinderen.

In januari 2022 ben ik gestart met TNF omdat ik een paar kilo’s kwijt wilde maar dat lukte niet erg goed. Mijn dochter kwam met het idee om koolhydraatarm te gaan eten. Omdat de zoon (12 jaar) van mijn dochter ook behoorlijk wat overgewicht had, ben ik met hen mee gaan doen zodat we elkaar konden ondersteunen.

In het verleden heb ik wel vaker pogingen gedaan een paar kilootjes kwijt te raken. Onder andere de EGA, daar was ik toen goed op afgevallen, maar in de loop van de tijd kwamen de kilo’s er toch weer aan. Ook een tijdje WW, maar dat was ook geen succes. Zelf was ik me al een tijdje aan het verdiepen in verschillende methodes en at ik al veel minder brood, dus mijn koolhydraatinname was al een stuk verminderd toen ik met TheNewFood in aanraking kwam.

Al zeker 25 jaar had ik last van een hoge bloeddruk waar ik ook medicatie voor gebruikte. Ook heb ik fibromyalgie. Ik merkte al snel na het starten met de startgids dat de bloeddruk ging zakken. Ik meet het regelmatig zelf. Belangrijk om goed in de gaten te houden.

De kilo’s die ik kwijt wilde zijn er nu ruim af, ik gebruik geen bloeddrukmedicatie meer en mijn fibromyalgie (weke delen reuma) is zo goed als weg. Na het starten met deze aanpak namen de klachten hiervan langzaamaan steeds verder af. Alleen bij bepaalde weersomstandigheden kan ik soms wat last hebben. Daarbij zit ik momenteel ook super goed in mijn vel, zo fijn! Voor de bloeddruk moet ik wel mijn mineralen en zouten goed blijven aanvullen omdat de bloeddruk nu soms wat laag kan zijn.

Inmiddels is mijn man, onze oudste zoon en zijn vrouw ook mee gaan doen. Mijn man, dochter, zoon en schoondochter zijn ook al wat afgevallen maar zo af en toe stagneert het, dat hoort er natuurlijk ook gewoon bij.

Mijn kleinzoon is inmiddels 10 kg afgevallen, zit lekker in zijn vel en doet het heel goed op school sinds hij koolhydraatarm eet. Hij ontvangt veel complimenten over hoe hij eruit ziet, zelfs bij de kinderarts, op school en bij scouting. En met name zijn uithoudingsvermogen en motivatie zijn enorm toegenomen.

Zelf eet ik al 35 jaar vegetarisch en af en toe is dat wat puzzelen of lastig te combineren, zeker als we ergens anders gaan eten. Maar inmiddels is dit mijn leefstijl geworden. Ik heb nu 6 boekjes en twee als pdf van TheNewFood in totaal, deze bevallen erg goed! Ik heb niet specifiek een favoriet gerecht of boekje omdat ik eigenlijk alles wel lekker vind. ”

TIP VAN NISHTA
“Neem het heft van je eigen gezondheid in handen en begin gewoon! Zeker in deze tijd is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en te werken aan genezing en preventie. Lees je goed in in de materie en start!”