Selecteer een pagina

BLOEDSUIKERS GEDAALD, MINDER REUMA- EN DARMKLACHTEN EN 17 KILO KWIJT

DECEMBER 2022 – Inge Kamerling (56): “Ik ben getrouwd en heb drie kinderen en vier kleinkinderen. We wonen nu nog met zijn tweeën thuis. Ik werk als kwaliteitsverpleegkundige in een verpleeghuis.

Bij de huisartscontrole bleek dat mijn bloedsuiker weer omhoog was gegaan. In het verleden was dit ook al eens het geval. Toen ben ik veel afgevallen, waardoor de diabetes weer onder controle was. Helaas kwamen deze kilo’s ook weer langzaam terug.

Dit jaar dus weer de bloedsuikerwaardes te hoog. Er moest iets gebeuren. Ik ging op zoek naar een andere leefstijl en kwam zo bij koolhydraatarm eten uit. Via een site heb ik een boek aangeschaft en ben ik begonnen met minder koolhydraten. Helaas vielen de recepten tegen en dacht ik: ‘Is dit wel echt iets voor mij?’.

Toen kwam ik TheNewFood tegen en heb ik de startgidsen besteld. Daarmee ben ik begonnen in mei van dit jaar. Door de lekkere recepten en goede voeding kreeg ik steeds minder honger en had ik een verzadigd gevoel. De tussendoortjes liet ik al snel staan, omdat ik ze niet meer nodig had.

Ik merk, naast dat mijn bloedsuikers weer prachtig zijn, veel verschillen. Ik heb namelijk het syndroom van Sjögren. Dat is een vorm van reuma. De klachten heb ik vooral in mijn handen/vingers en voeten. Ik merk dat ik hier nu veel minder last van heb. Natuurlijk zijn er nog dagen dat ik wel last heb, maar wel veel minder.

Ik houd ook geen vocht meer vast in mijn handen en voeten. Ik had ook altijd veel kramp in mijn voeten. Sinds ik de aanbevolen hoeveelheid magnesium gebruik en op mijn zouten let heb ik daar gelukkig ook geen last meer van.

De vermoeidheidsklachten die ik had zijn sinds ik op deze wijze eet veel minder. Ik heb meer energie om te wandelen en actief bezig te zijn.

Ook heb ik minder last van mijn darmen; minder obstipatie en geen opgeblazen gevoel meer. En waar ik ook veel minder last van heb zijn overgangsklachten, zoals opvliegers. Daar ben ik ook zo blij mee!

Al snel heb ik alle boeken besteld zodat ik na de startgids ook andere maaltijden kon proberen. Wat een lekkere gerechten staan erin. De soepspecial is hier op zondag de favoriet.

Mijn man at natuurlijk al met mij mee, maar vaak nog met een aanvulling van rijst of aardappelen. In de zomervakantie besloot hij gewoon helemaal met mij mee te gaan eten. Ook bij hem is het resultaat goed zichtbaar.

Mijn doel is een gezonde buikomvang. Er mag nog iets af qua gewicht, maar dat staat niet meer op de voorgrond. Ik weeg me bijna nooit, maar voor de challenge via de Facebookgroep van TheNewFood begon, heb ik mij gewogen en was er 17 kilo af. En inmiddels zit ik op -20cm buikomvang!

Onlangs moest ik op controle en mijn bloeduitslagen waren supergoed! Nog meer reden om lekker op deze manier te blijven eten. De huisarts was heel enthousiast en geïnteresseerd. Ik heb hem de uitleg voor zorgprofessionals van de website van TheNewFood doorgestuurd.

Hij vond het wonderlijk dat de HbA1c zo goed gedaald was in zo’n korte tijd. Ik gebruikte metformine 1000 mg en nu niets meer!

Sinds kort ben ik gestart met deelvasten en sla het ontbijt over. Ik merk dat ik mij daar nog beter bij voel. Ik blijf zeker op deze manier eten, ik zou willen dat ik het jaren eerder tegen was gekomen!

Wat mij opvalt is dat iedereen tegen je zegt; ‘mag je dat wel eten’ en mensen erg sceptisch zijn. Ik geef altijd aan: ga eens kijken wat je wel mag in plaats van wat je niet mag, dan zie je vanzelf hoe lekker alles is.”

TIP VAN INGE

Ik raad iedereen aan het gewoon eens te gaan proberen, omdat ik ervan overtuigd ben dat je zodrag je begonnen bent de voordelen ervan gaat merken. Laat je niet afleiden door kritiek van anderen omdat zij wel koolhydraten eten. Wees lief voor jezelf en doe waar je je goed bij voelt!