Selecteer een pagina

EINDELIJK AFGEVALLEN EN NIET MEER DE HELE DAG HONGER

JULI 2021 – Caroline Berkers (52): “Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en vier kleinkinderen. Ik ben al m’n halve leven aan de lijn en heb alles wel gedaan. Cambridge, Fit & Slank, Powerslim, Sonja Bakker, noem ze maar op.

Ik viel hoogstens een kilo of zes af. Meer nooit, ik hield het niet vol. Tijdens de zwangerschappen kwam ik zo’n 20 tot 22 kilo aan en die kilo’s kreeg ik er niet meer helemaal af. Ik heb een trage schildklier.

In 2013 kreeg ik op 44-jarige leeftijd een hartinfarct. Daarna ben ik gedotterd aan twee flinke vernauwingen en heb twee stents gekregen.

Ik ben meteen gestopt met roken, maar ben in de jaren daarna flink aangekomen en woog op een gegeven moment 82 kilo bij 162 cm. Ik kreeg het er met geen mogelijkheid meer af, ook door m’n leeftijd.

Vorig jaar, in de auto onderweg naar ons vakantieadres in Friesland, las ik op Facebook over TheNewFood. Ik werd enthousiast. Na onze vakantie zijn mijn man, die ook wat te zwaar was, en ik begonnen met de startgids en na twee weken heb ik deel 2 besteld omdat het heel goed beviel.

Het is wel een hele verandering. Maar het wende snel en al gauw had ik zelfs geen behoefte meer aan tussendoortjes. Ik had niet meer de hele dag trek om te eten, zoals eerst.

Ik heb inmiddels tien boekjes van TheNewFood. Eigenlijk heb ik nog lang niet alles gemaakt, maar we eten altijd heerlijk. Op dit moment eten we veel uit de lentespecial, zoals de kiproomsaus met courgette pasta.

Onze lievelingsgerechten zijn er zoveel, bijvoorbeeld de soepen uit de soepspecial, zoals tomatensoep of courgette roomsoep met fuet. Heerlijke stamppotten uit de stamppotspecial. Ook ben ik gek op verschillende toetjes, zoals het citroendessert, de dubbele chocolade toet uit de vastenspecial, het mokkatoetje enzovoort. Ook de mozzarella-pannenkoeken vind ik heerlijk.

Ik stond lange tijd stil, maandenlang, maar ben gewoon doorgegaan en nu toch weer verder aan het afvallen. In totaal tien kilo eraf. De aanhouder wint en we gaan gewoon zo door.

Mijn man is acht kilo afgevallen. Hij was tegelijk met mij gestopt met roken en wilde ook die extra kilo’s kwijt. Mijn man is een echte Brabantse Bourgondiër, maar geniet ook van het eten.

Met vaderdag, toen de kinderen kwamen barbecuen, heb ik ook de bacon-champignonsalade gemaakt voor erbij. Iedereen vond het heerlijk, in de zomerspecial staan ook echt veel heerlijke salades!

Ik ben nu op het gewicht dat ik had vóór mijn infarct. Dat was mijn doel en ik ben de stoppen-met-roken-kilo’s eindelijk kwijt.

Het gaat niet snel, maar het lukt uiteindelijk wel en het is goed vol te houden. Ik ben nog niet slank en er mag nog wel iets af, maar ik ben tevreden en ik heb m’n doel bereikt. Ook mijn cardioloog was heel tevreden en ik mag nu onder controle bij de huisarts als alles zo goed blijft gaan.

Zie hier allemaal mensen die 20, 30 of 40 kilo afvallen. Dan is 10 niet zo spectaculair, maar ik ben er al heel erg blij mee!”