Selecteer een pagina

EINDELIJK BLIJVEND AFGEVALLEN EN GEEN MAAGKLACHTEN MEER

OKTOBER 2022 – Nancy van der Lek (53): “Ik ben getrouwd met Arno, samen hebben wij zes katten en een aquarium met vissen. Ik ben geboren in Zaandam maar ben vier jaar geleden verhuisd naar Enschede. Hier wonen we heerlijk en hebben we een veel relaxter leven: genieten van de natuur en leuke dingen ondernemen.

Ik ben al mijn hele leven bezig met mijn gewicht: als kind was ik ook al vrij fors. Ook had ik altijd al last van mijn maag en een opgeblazen gevoel. Altijd was ik maar bezig met uitzoeken waar dat door komt… Geen snoep, geen chips, maar dat maakte eigenlijk niet uit, ik bleef last houden. Ik heb altijd gesport, maar ook dat hielp niet tegen de overtollige kilo’s. Ik bleef maar aankomen…

Op een gegeven moment was mijn knie erg versleten, ik onderging hiervoor al op mijn 17e een operatie. Hierna heb ik veel problemen gekregen, naast knieklachten kreeg ik toen ook rugklachten.

Toen ik dertig was woog ik 125 kilo, veel en veel te zwaar. Intussen had ik al alle diëten die kunt verzinnen geprobeerd. Allemaal zonder resultaat. Ondertussen overleed ook mijn vader, wat zeker niet meewerkte.

Ik ging toen naar de huisarts om het gesprek aan te gaan over mijn gewicht. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt: ik kreeg een maagverkleining. Dit bestond toen nog niet zo lang, dus er was weinig tot geen hulp achteraf.

Het afvallen ging wel erg goed, ik ben toen afgevallen tot 81 kilo. Mijn gezondheidsproblemen werden alleen niet beter. De pijn in mijn maag bleef en ik kon veel dingen niet meer eten. Uiteindelijk kropen ook de kilo’s er weer aan.

Toen het slecht ging met mijn moeder, begon ik weer te groeien. Uiteindelijk overleed zij en ben ik nog meer gaan groeien. Ik woog toen zo’n 100 kilo en ben weer aan het diëten geslagen. Op allerlei manieren heb ik toen nog geprobeerd af te vallen, maar ik viel altijd weer snel terug.

Op een gegeven moment was ik er helemaal klaar mee. Ik dacht: ik doe gewoon niks meer en zie wel waar het schip strandt. In mei 2022 ben ik aangespoord door Sandra Houtepen (zij deelde eerder haar succesverhaal), een goede kennis van ons, om te beginnen met TheNewFood. Sandra was al een tijdje bezig en had goed resultaat.

In juni besloot ik dan ook om te beginnen! Ik moest wel even omschakelen, en vond het in het begin best lastig, maar op een gegeven moment ging het erg makkelijk, vooral toen ik de startgidsen begon te volgen. De kilo’s vlogen eraf en mijn maag klachten werden langzamerhand minder, iets wat mij met andere aanpakken niet gelukt was.

Ook op vakantie heb ik gewoon doorgezet, ik heb toen de ontbijt&lunchspecial en de zomerspecial nog gekocht . Dat ging perfect.
In de avonden eet mijn man mee, hij vindt de recepten ook heerlijk. We zijn vooral dol op de hamburger uit startgids deel 2, de shoarma uit de startgids en de gado gado uit startgids deel 2. Voor ontbijt eet ik graag iets met eieren, voor de lunch bijvoorbeeld een smoothie. Maar er is zoveel mogelijk! Je kunt zoveel variëren, je kunt elke dag wat anders eten.

Ook vrienden en kennissen zagen de kilo’s eraf gaan, dat waren ze bij mij niet gewend. Ik kreeg veel positieve reacties en ja: dat doet wel wat. We gaan lekker door! Ik voel me ook super goed, en zit goed in mijn vel.

Inmiddels zijn de maagklachten zo goed als helemaal verdwenen, enkel bij scherpe kruiden heb ik er nog last van, maar daar kan ik rekening mee houden. Toen ik startte woog ik 93,4 kilo, inmiddels weeg ik 75 kilo. Zo blij mee, de vlag gaat uit!

Verder afvallen hoeft niet, ik wil gewoon zo verder en dit gewicht behouden. En ik raad het iedereen aan: als je op een gezonde manier wilt afvallen, begin dan met TheNewFood! Het heeft mij echt geholpen. Ik ben super dankbaar!!”