Selecteer een pagina

EINDELIJK EEN PLATTE BUIK EN EETRUST

MEI 2021 – Susanne Goedemans-van Dongen (57): “Ik ben getrouwd en heb drie kinderen en drie kleinkinderen. Eigenlijk ben ik nooit echt te zwaar geweest, maar ik had wel altijd een buikje.
Toen ik 27 was, kreeg ik ineens last van galstenen. Na drie galaanvallen hebben ze toen mijn galblaas verwijderd. Daarna ging het eten van vet voedsel niet echt oké. Naarmate ik ouder werd, kwamen er langzaam toch wat kilootjes bij. Ik heb toen Sonja Bakker gedaan en caloriearm gegeten. Dit hielp kortstondig.

Ik ben sinds een goed jaar met deze aanpak bezig. Mijn zus had daar goede resultaten mee bereikt. Het bevalt heel erg goed. Ik slaap beter. Ik heb ook na het eten geen behoefte meer aan iets zoets, wat ik voorheen wel had. Ik heb eetrust.
Ik was best snel zeven kilo kwijt. Die kilo’s zaten vooral op mijn buik. Dat is nu het fijnste van alles, dat mijn buik verdwenen is. Met welk dieet ook, die wilde niet weg. Maar nu? Mijn buik is nog nooit zo plat geweest!

Vreemd genoeg gaat het vol vet eten nu wel heel goed. Totaal geen last met mijn gal gehad. Ik ben nu vooral bezig om het zo te houden. Ik eet lekker en gezond. Mijn favoriet is de broccoli-ovenschotel. Ook eet ik bijna dagelijks een eitje, zeker een favoriet.

Ik werk in het personeelsrestaurant van het Anna Ziekenhuis in Geldrop. Ik probeer daar nu meer koolhydraatarme/keto producten aan te bieden in het restaurant.
Ik werk in het ziekenhuis ook als voedingsassistente en probeer ook van daaruit dingen aan te pakken. We willen bijvoorbeeld dat de mensen straks bij het kiezen van een warme maaltijd de keuze hebben om extra groenten te nemen en de aardappelen/pasta te laten staan.”