Selecteer een pagina

EINDELIJK GEEN HOOFDPIJN MEER EN RUIM 17 KILO KWIJT

DECEMBER 2021 – Irina Petit (37): “ Ik ben elf jaar getrouwd en heb een dochter van drie jaar. Ik wil jullie graag vertellen over mijn ervaringen met TheNewFood.

Na de geboorte van mijn dochter ben ik twintig kilo aangekomen. Nadat zij was geboren is er tien kilo af gegaan, maar bleef er tien kilo extra over. Vervolgens kwam er nog eens zeven kilo bij en woog ik bijna evenveel als toen ik zwanger was…
In de drie jaar na de geboorte van mijn dochter heb ik van alles zelf geprobeerd om wat kilo’s kwijt te raken: ik stopte bijvoorbeeld met snacken, maar dat wist ik niet vol te houden en ik bleef hetzelfde wegen. Bovendien had ik ontzettend vaak hoofdpijn elke dag en zat ik niet lekker in mijn vel.

In maart kwam ik TheNewFood tegen bij iemand op Facebook die ik ken. Ik ben mij gaan verdiepen in deze levensstijl en wat het kon doen bij hoofdpijnklachten, want daar liep ik nog steeds dagelijks mee rond. In april ben ik begonnen. Toen heb ik een weekmenu in huis gehaald, maar als het weekend werd kon ik het niet laten om toch weer aan de cola en chips te gaan…

Dit heb ik 3 weken op deze manier volgehouden: ik at volgens de weekmenu’s, dus elke maandag bloemkool met andijvie, en dan in het weekend weer de mist in. Ik heb het na deze drie weken even geparkeerd.. Blijkbaar was ik er nog niet klaar voor.

Ik vroeg om hulp via de chat van TheNewFood en er werd geadviseerd om aan te melden voor een whatsappgroep ‘samen starten’. In mei besloot ik opnieuw te beginnen en de knop echt om te zetten. Ik at de weekmenu’s volgens de boekjes 1 en 2. Deze boeken hebben mij het meeste geholpen. De weekmenu’s zijn gevarieerd en elke dag eet je iets anders.

In de eerste weken kreeg ik last van afkickverschijnselen. Ik had voornamelijk last van overgeven, ik kon een simpele yoghurt niet verdragen. Toch bleef ik de nieuwe manier van eten aanhouden. Opgeven zat er niet meer in! En nu ik bewust bezig ben met eten, weet ik gelijk waar ik gevoelig op reageer.

Daarbij ben ik gaan wandelen. Ik merkte dat ik geen voldoening uit het wandelen haalde, dus zocht ik er nog iets bij. De zwembaden gingen gelukkig weer open en vanaf dat moment ben ik twee keer per week baantjes gaan zwemmen.

Mijn hoofdpijn verdween na het aanhouden van deze levensstijl. En als kers op de taart ben ik uiteindelijk ruim zeventien kilo kwijtgeraakt. Na een halfjaar heb ik mijn gewichtsdoel bereikt van precies -17,75 kilogram. Maar eigenlijk nog belangrijker: mijn hoofdpijn is weg en ik heb meer energie!

Het gerecht dat ik het lekkerst vind, is nasi van broccoli rijst. Ik heb vervolgens ook spruiten en vis leren eten, wat ik voorheen echt niet lekker vond. Ik eet nu gevarieerder, bewuster en bovendien is het onwijs lekker!

Het is voor mij belangrijk om deze manier van eten aan te houden. Mijn advies voor anderen is: het is niet erg als je een terugval hebt. Probeer het, je hebt niets te verliezen – behalve de kilo’s. Succes!”