Selecteer een pagina

EINDELIJK STABIELE BLOEDSUIKERS MET TYPE 1 DIABETES

JUNI 2021 – Michelle Smeets (31): “Ik ben moeder van twee prachtige dochters: Joëlle van 3 jaar en Esmée, die nu bijna 5 maanden is. Sinds mijn zestiende heb ik diabetes type 1. Mijn lijf maakt zelf geen insuline aan.

Toen ik na mijn zwangerschappen tegen een vriendin zei dat ik wel wat af zou willen vallen, vertelde ze mij over TheNewFood. Door haar ben ik eigenlijk geïnteresseerd geraakt en ben ik me eens gaan inlezen op de website. Ik raakte al snel gemotiveerd, want misschien zou ik door koolhydraatarm/keto eten veel minder insuline nodig hebben.

Eind februari, toen ik nog in mijn zwangerschapsverlof zat, ben ik gestart en sindsdien ben ik al bijna tien kilo kwijt. Voor mijn maaltijden heb ik geen insuline meer nodig, of een kleine correctie af en toe.
Helemaal kom ik natuurlijk niet van mijn diabetes 1 af, maar wat geeft het me een rust om gewoon lekker te kunnen eten en niet te hoeven tellen hoeveel koolhydraten ik eet voor het spuiten van mijn insuline.

Mijn partner is nog niet zover dat hij met mij mee-eet, maar de oudste dochter wil wel dingen proeven en proberen. Als ik de Thaise kippensoep maak – een van mijn favorieten – dan is mijn partner wel van de partij, want die vinden we allebei superlekker. In alle boekjes staan zoveel lekkere dingen.

Ik merk dat ik veel meer energie heb nu mijn bloedsuikers lager en stabieler zijn. Vrienden en familie zien ook echt de behaalde resultaten, dat is leuk om te horen. Ik heb natuurlijk overwogen of ik wel altijd zo zou blijven eten, maar alleen al voor mijn stabiele bloedglucosewaarden wil ik dat graag. Die kun je zelf op de foto zien.

Natuurlijk blijven er ook invloeden op de suikers buiten het eten om. Soms bijvoorbeeld na het sporten als ik tijdelijk minder insuline laat toedienen, dan zit ik erna soms te hoog. Of een hormonaal iets, warmte, stress, dat heeft ook allemaal invloed op je bloedsuiker. Kortom, het is echt de moeite waard om te proberen én af te vallen zonder honger te hebben én gewoon lekker te eten. En dus ook om je diabetes 1 beter onder controle te krijgen.

Het werkt echt. Helaas kom ik niet van mijn type 1 diabetes af, maar wat een rust qua eten en medicatie, zonder al dat getel aan koolhydraten. Ik blijf zo eten, en het is nog lekker ook!”