Selecteer een pagina

GESTOPT MET BLOEDDRUKMEDICATIE EN VAN MAAT 42 NAAR 36

SEPTEMBER 2021 – Annette Robben (52): “Ik heb twee zoons, waarvan de jongste nog thuis woont, en een vriend waarmee ik ook muziek maak. Ik zing en speel gitaar.

Eigenlijk had ik nooit veel problemen met mijn gewicht. Ik was na mijn zwangerschappen wel wat kilo’s aangekomen, maar bleef zo rond de 69 kilo. Na mijn eerste zwangerschap kreeg ik een te snel werkende schildklier en viel ik heel veel af. Na medicatie stabiliseerde zich dat weer en ook na mijn tweede zwangerschap moest ik weer medicatie slikken, maar mocht daar uiteindelijk mee stoppen. Door hormonale problemen begon ik daarna te groeien en op een gegeven moment woog ik bijna 81 kilo. Dit was een keerpunt in mijn leven; zo zwaar was ik nog nooit geweest, dus er moest minimaal tien kilo af.

Op 1 februari 2020, een dag voor mijn vijftigste verjaardag, werd ik opgenomen in het ziekenhuis met hartritmestoornissen en boezemfibrileren. Ik kreeg hier medicatie voor. Veel mensen komen hierdoor aan in gewicht. Daarnaast was ik in de overgang en ook bleek dat mijn schildklier wat trager ging werken.

In juni 2020 kwam ik koolhydraatarm eten tegen op Facebook. ‘Dat is misschien wel wat voor mij,’ dacht ik. Al snel merkte ik dat er veel tegenstrijdige informatie voorbij kwam. Veel mensen denken dat ze koolhydraatarm eten, maar dat klopt lang niet altijd. Daarom ging ik op zoek naar meer informatie en zo kwam ik terecht bij TheNewFood.

Ik heb de startgidsen bestelt en ging aan de slag. Ik kon heerlijk eten en de porties waren ruim genoeg. Ik viel meteen goed af, zonder het gevoel van honger. Inmiddels heb ik tien boekjes van TheNewFood.

In de weekenden eet mijn vriend lekker met mij mee en ook hij vindt de gerechten heerlijk. Hij vindt de porties soms zelfs te groot. Hij heeft vaak gezegd: ‘Wat eet jij veel en dat kan toch ook wel minder.’ Maar ik viel goed af en was lekker verzadigd en legde uit dat dat juist de bedoeling was.

Al gauw merkte ik dat mijn bloeddruk daalde en dat ik duizelig werd. Ik ben toen gehalveerd met de medicatie. Helaas kon ik niet naar de cardioloog in verband met corona. Helemaal stoppen wilde ik niet op eigen houtje.

Begin april dit jaar had ik een telefonisch consult. Ik vertelde dat ik koolhydraatarm/keto at en graag helemaal wilde stoppen met de medicatie en de cardioloog vond dat prima. Hij heeft dit ook in mijn dossier gezet. Ik slik wel magnesium en vul ook mijn zouten aan.

Inmiddels weeg ik 61 kilo en ben ik van een strak zittende maat 42 naar een maatje 36 gegaan. Afvallen is uiteraard mijn doel niet meer maar ik wil graag wel gezond blijven eten. Ik voeg inmiddels meer gezonde vetten toe en neem regelmatig een maaltijdthee bij het ontbijt of thee/koffie met slagroom.

Ik ontbijt graag met avocado, vaak in een smoothie met wat aardbeien of spinazie. Ook de eiwit-chocolade-smoothie, rijstepap en de vanilleroomsmoothie vind ik heerlijk. Allemaal uit de ontbijt & lunch special. Na het avondeten neem ik vaak nog een toetje uit een van de boeken.

Mijn zoon vindt de chocoroom en de mokkaroom erg lekker, al eet hij vanwege zijn werk als zelfstandig werkend kok niet vaak mee. Als we iets te vieren hebben, dan maak ik de chocolade-aardbeientaart, waar iedereen in de familie heel enthousiast over is.

Mijn favoriete boek is toch wel de eenpansspecial, maar ook de ovenspecial gebruik ik regelmatig. Mijn vriend en ik eten nu regelmatig de kipsate roerbak, onze favoriet, maar ook de rundergoulash en de kip/sperziebonen in romige saus vinden wij heerlijk. Sinds ik volgens deze aanpak eet, geniet ik veel meer van het eten en ook het eten maken is nu mijn hobby. Nieuwe dingen proberen zoals de frika’s maken of de ontbijtkoek – ik houd ervan!

Ik mis niks van wat ik vroeger at. Sterker nog, ik ben blij dat ik het niet meer hoef. Ik had vaak een opgeblazen gevoel, weinig energie en een wisselende stoelgang. Dat is nu allemaal over.

Ik ben nog elke dag blij dat ik TheNewFood heb ontdekt en wil niets anders meer. Ik blijf dit doen. Niet om nog meer af te vallen, maar puur voor mijn gezondheid. Ik heb nu geen medicatie meer nodig en ik voel me goed. Ik hoop dat mensen met gezondheidsproblemen of overgewicht op deze manier gaan eten, want het levert je zoveel goeds op. Ik sta weer veel energieker in het leven. Helaas heb ik niet veel foto’s van mijzelf waar ik helemaal op sta, maar deze zeggen denk ik genoeg.“