Selecteer een pagina

VERTROUWEN IN LIJF TERUG | MEER ENERGIE | EETRUST

FEBRUARI 2022 – Lynda van den Broek (51): “Ik ben getrouwd en heb twee volwassen uitwonende kinderen. Ik word ook bijna oma, daar kijk ik erg naar uit!

Ik heb de chronische ziekte endometriose. Hierdoor heb ik een blijvende dunne darmstoma. Door de stoma verlies ik veel vocht en zouten omdat ik 24/7 output (ontlasting) heb. Doordat mijn ‘darm’ korter is, neem ik veel minder op.
Ik voelde mij altijd moe na het eten van brood, pasta, aardappelen en teveel zoetigheid. Dit begon me steeds meer tegen te staan. Ik ben toen op zoek gegaan naar oplossingen en kwam op koolhydraatarm eten.

Op 11 april 2021 heb ik de knop omgezet om te eten waar ik mij goed bij voel. Ik heb de boeken van TheNewFood aangeschaft. Ik wist gewoon niet waar ik moest beginnen – zoveel overheerlijke recepten.
Binnen vier dagen was mijn eet-onrust weg. Voorheen dacht ik de hele dag door aan eten, bij de gedachte alleen al begon mijn maag te borrelen. Ik had altijd koekjes bij me, nu niet meer. Ik voel mij nu verzadigd na het eten en heb geen snaaidrang meer.

Met een dunne darmstoma heb je 24/7 diarree output. Door het eten van aardappels of naturel chips wordt dit enigszins ingedikt. Toen ik overging op TheNewFood heeft mijn dunne darm erg moeten wennen en raakte overactief. Ik verloor hierdoor veel vocht en zouten, die moeilijk aan te vullen waren.

Verpleegkundige Lara van TheNewFood adviseerde mij via de chat wat ik kon doen om de output in te dikken. Want hoe graag ik ook wilde doorzetten, dit ging niet goed en mijn gezondheid staat voorop. Uiteindelijk heb ik dit met haar advies op kunnen lossen.
Uiteraard heb ik ook het mineralenadvies direct opgevolgd. Dat is voor mij extra belangrijk, omdat ik meer zouten verlies.

Ik ben inmiddels negen maanden verder en voel mij fantastisch! Geen eet-onrust meer en energie te over. Ik voel mij fantastisch. Ik voel mij gezonder dan ik me ooit tevoren heb gevoeld. Ik hoefde niet af te vallen, vandaar geen voor/nafoto, maar ik zie aan mijn lijf dat ik gezonder ben. Mijn huid en haar zien er ook veel beter uit en ik straal volgens mijn naasten. Achteraf kan ik zeggen dat ik niet goed tegen koolhydraten kan.

Overdag eet mijn partner ‘gewoon’ maar in de avond eet hij mee en vindt het ontzettend lekker. Ik moet ook bekennen dat ik koken ontzettend leuk ben gaan vinden sinds ik volgens TheNewFood ben gaan eten.

Alle boeken zijn mijn favoriet, ik vind alles lekker. Daardoor is het soms moeilijk om een keuze te maken. Het is allemaal zo ontzettend lekker. Voor mij is het belangrijkste dat ik zo gezond mogelijk blijf door gezond te eten en te sporten.

Ik heb in het begin een oproep geplaatst op TheNewFood Facebookpagina en gevraagd of er meer stomadragers in de groep zaten met een dunne darmstoma, want ik wilde graag ervaringen horen, maar daar kwam geen reactie op. Daarom deel ik nu graag mijn positieve verhaal!
Aan alle stomadragers zou ik als boodschap willen meegeven: durf je grenzen op te zoeken als stomadrager! Ik heb er zoveel voor terug gekregen, ik voel me goed en wil nooit meer anders. Ik durf nu weer te vertrouwen op mijn lichaam dat het goed gaat.”