Selecteer een pagina

IN TOTAAL 40 KILO KWIJT EN FANATIEK AAN HET HARDLOPEN!

NOVEMBER 2021 – Wilma van Gent (51): “Ik ben 1,58 meter groot en mijn hele leven veel te zwaar geweest, maar omdat ik er geen hinder van had en alles deed wat een ander ook deed – fietsen, wandelen, korfballen – had ik ook niet de behoefte er iets aan te doen.

Maar goed, met 102 kg kun je je wel gezond voelen, maar dat is het natuurlijk niet. Ik was al begonnen met een koolhydraatbeperkte en caloriearme aanpak en viel zo 25 kilo af, maar kreeg steeds meer honger.

Toen werd ik attent gemaakt op TheNewFood. Ik heb de gidsen gekocht en meteen gestart. Daarnaast ben ik twee keer per week 8 kilometer gaan hardlopen. Ik merkte meteen al dat mij dat ’s ochtends het beste afging.

Als echte Zaanse had ik me ingeschreven voor de Dam tot Dam by night, 8 kilometer in de avond. Oh jee… Vrienden maakten mij erop attent dat ik de 16 kilometer eigenlijk ook wel aan zou kunnen. Helaas ging die niet door, maar het bleef het wel knagen. Zou ik dat kunnen? 8 werd 10, 10 werd 12; alles op de nuchtere maag. Maar de eerste keer 16 viel tegen. Bij thuiskomst voelde ik me draaierig en had pijn in mijn buik. Ik vroeg het via de chat bij TheNewFood: het bleek dat ik zout had moeten nemen!

Vanaf dat moment iedere morgen een glas water met theelepel zout. Verder hoorde ik dat je eigenlijk bij iedere 5 kilometer wat moet drinken en dat had ik ook niet gedaan. Toen kwam de test: een 16 kilometer run.

De avond ervoor om 10 uur een stuk worst en kaas, als ‘ontbijt’ zout water en gáán. Onderweg bij iedere waterplaats gedronken en gefinisht in 1:45! Daarna geen centje last. Ik ben zelfs eerst nog naar huis gefietst voordat ik mijn meegebrachte eitjes en nootjes ging eten.

Ondertussen ben ik in een jaar totaal 40 kilo afgevallen, waarvan de laatste 15 dus met TheNewFood. Dit is wat ik graag wilde bereiken, dus ik ben heel blij!

Ik heb veel favorieten, onder andere bloemkoolrisotto, kipsaté roerbak, paprika varkenshaas en als de rest van het gezin aan de patat en snacks gaat, neem ik shoarma met bleekselderij.”