Selecteer een pagina

MEDICATIEVRIJ, DIABETES EN BLOEDDRUK ONDER CONTROLE & WEER EEN GEZONDE LEVER

OKTOBER 2022 – Eveline Bakker van Veldhuijzen (64): “Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Mijn kinderen zijn allemaal het huis uit. Ik woon samen met mijn man op de Veluwe.

Toen ik 54 was (in 2012) werd er ontdekt dat ik diabetes 2 had. Ik slikte vanaf die periode allerlei medicatie: metformine en ik kreeg preventief bloedverdunners. Ook had ik bloeddrukverlagers nodig. Ik woog in die tijd 85 kg, ik ben 1.73m lang.

In 2016 begon ik me steeds zieker te voelen. Ik was heel erg moe, had een griepgevoel zonder dat ik koorts had en mijn ogen stonden anders. Na een bloedonderzoek bleek dat mijn leverwaardes ernstig verhoogd waren. Ik kreeg te horen dat ik levercirrose had.

Ik rook en drink niet, het leek me zo onwaarschijnlijk dat dat het echt was. Ik liet het er niet bij zitten en heb een second opinion aangevraagd bij het AMC. Daar bleek dat ik mijn lijf aan het vergiftigen was met de medicatie die ik gebruikte. Mijn leverwaarden waren toen nog verder toegenomen en ik voelde me enorm ziek. Bij mij viel het kwartje: deze medicatie was niet goed voor mij, ik verdraag het niet en het móet anders!

Ik ben toen op zoek gegaan naar een andere aanpak en kwam op internet de aanpak van TheNewFood tegen. Ik was direct enthousiast, ook omdat ik las dat ik door deze manier van eten mijn diabetes onder controle kon krijgen. Ik heb zelf als verzorgende IG bij mensen insuline moeten prikken en zag ook dat dat niet hielp: het werd alleen maar erger en je hebt steeds meer nodig. De keuze was snel gemaakt.

In januari 2017 ben ik begonnen met de startgids en binnen een paar dagen kon ik stoppen met al mijn medicijnen. Tot op de dag van vandaag heb ik helemaal geen medicijnen meer genomen.

Ik voel me gezond, ik slaap goed en mijn lever is weer gezond. Inmiddels eet ik vier dagen per week geen ontbijt meer, daar voel ik me goed bij. Ik begin dan met eten om 12:00 uur. De andere dagen ontbijt ik wel, dan eet ik vooral volgens de startgids.

Om een vinger aan de pols te houden heb ik nog 2x per jaar een controle bij mijn diabetesverpleegkundige, zij is ook onder de indruk van mijn doorzettingsvermogen en van de aanpak van TheNewFood. Zij gebruikt mijn voorbeeld in haar praktijk, om mensen te laten zien dat het echt anders kan!

Naast dat ik veel gezonder ben geworden, ben ik ook zeker 10 kilo afgevallen en blijft mijn gewicht onder controle met deze aanpak. Ik weeg nu 78 kilo, daar ben ik erg blij mee! Ik beweeg ook erg veel, veel wandelen, op fietsvakantie en fysiosport. Ik voel me daar goed bij.

Het verbaast mij dat ik zo lekker kan eten met veel gezonde vetten en dat mijn gewicht constant blijft. Ik wil nooit meer terug naar het gebruik van medicijnen. Ook houden mensen om me heen rekening met mijn eetpatroon. Ze vinden mij soms wel erg gedisciplineerd, maar ik vind dat voor mijzelf helemaal oké. Ik wil nog een poos gezond blijven en dat is mijn motief.

Mijn man eet ook mee, hij smokkelt nog wel eens, maar hij is ook afgevallen (6 kilo) en voelt zich gezonder. Iedere dag maken we gebruik van de boeken.

We hebben een aantal favorieten: de preischotel uit de uit de ovenspecial, en de rode koolschotel met vlees, heerlijk! Uit de zomerspecial maken we graag de tomatentapenade en witte koolsalade. De sausjes uit de startgids zijn favoriet in m’n familie en bij ons! De saté roerbak uit de eenpanspecial is ook heerlijk. Dit boek en de zomerspecial gaan altijd mee op vakantie.

Ik hoop op deze manier nog lang gezond te blijven en geen medicatie meer nodig te hebben!”

TIP VAN EVELINE:
Ga ervoor!!! Je gaat je beter en gezonder voelen. Sta je ff stil? Doorgaan: het is echt de moeite waard! Investeer in jezelf, het versterkt ook je eigenwaarde!