Selecteer een pagina

MEER ENERGIE, GEEN STATINES MEER, RUIM 30 KILO AFGEVALLEN

APRIL 2021 – Margriet Rensink (54): “Ik woon met mijn drie volwassen zoons in Brugge, in België. Door diverse operaties aan mijn enkel, knieën en een nieuwe heup begon ik door mijn overgewicht steeds slechter te lopen. Ik had veel pijn en toen ik stopte met roken vlogen er nog meer kilo’s aan.

Ook had ik een te hoog cholesterolgehalte en slikte al een tijdje statines met als vervelende bijwerking enorme spierpijnen. Ik voelde mij oud en versleten. Leuke dingen ging ik uit de weg, want ik kon nu eenmaal niet vooruit. Als ik er echt niet aan ontkwam,
zocht ik altijd meteen een stoel of een bankje om neer te ploffen.

Op een gegeven moment woog ik honderd kilo, bij een lengte van 1,78 meter. Die bewuste dag in juni bij mijn vriendin, dat ik haar eieren zag eten en dat zij mij vertelde dat het achterhaald is dat eieren slecht zijn voor je cholesterol, begon het heel langzaam bij mij door te dringen en ineens was de knop om.

Ik begon mij in te lezen. Internet, een boek en al heel snel ontdekte ik de startgids van TheNewFood. Eigenlijk is het daarmee voor mij echt begonnen. Eind juni 2019 ben ik gestart. Ik heb mijn keukenkastjes leeggeruimd, veel weggegeven en weggegooid, dus geen verleidingen meer voor mij. Dat was ook makkelijk, want mijn jongens zaten alle drie op kot [op kamers] en kwamen alleen in de weekenden thuis. Inmiddels eten zij dan gewoon met mij mee, niets apart koken, behalve als ze eens rijst of pasta willen. Dat kunnen ze dan uiteraard krijgen, maar ze vinden alles van TheNewFood lekker!

Ze staan nog steeds verbaasd over het feit dat ik nu alles vers maak, veel varieer en geen kant- en klare meuk meer in de oven gooi of aardappels, groenten en vlees. En koken is leuk! Ook hebben de reguliere kookboeken – dat waren er niet veel – plaatsgemaakt voor onder andere de gidsjes van TheNewFood.

Ik ondervind alleen maar voordelen van deze levensstijl: ik slik geen statines meer, heb veel meer energie, en ondanks het feit dat mijn knieën nooit meer de oude zullen worden zijn zij ook heel blij dat ze die ruim dertig kilo niet meer hoeven mee te sleuren, net als mijn onderrug en heupen.

Ik zie er beter uit, krijg lieve complimenten, drie tot vier broekmaten minder en ik ben trots op mijzelf! En natuurlijk zijn er mensen in mijn omgeving die niet begrijpen dat je van volvette producten afvalt. Zo lang je de suikers weglaat dus wel, leg ik ze dan uit.
Ik ben inmiddels op mijn streefgewicht van rond de 68 kilo. BLIJ! Ik stond eerder altijd sceptisch tegenover koolhydraatarm/keto, ik dacht dat ik niet zonder brood, rijst en pasta kon leven, maar dat blijkt dus helemaal geen probleem.”