Selecteer een pagina

OVERGEWICHT, ALTIJD PIJN EN EXTREEM VERMOEID

MEI 2021 – Charlotte Brandsen-van Gool (49) “Ik ben getrouwd en moeder van Ched, die nu 12 is. Ik ben op achttienjarige leeftijd mijn moeder verloren, na een lang ziekbed. Ik wilde op die leeftijd stoer zijn en mijn verdriet voor iedereen verbergen, dus ik begon mijn verdriet te compenseren met eten en snoepen.

Na een paar jaar wilde ik de kilo’s kwijt die ik eraan had gegeten, en toen begon het gejojo met verschillende soorten diëten. Op en af ging dit goed en minder goed, maar nooit met een blijvend resultaat en altijd met een hongergevoel.
Vijf jaar geleden kreeg ik last van mijn schouder, linkerarm en hand. Na een jaar van fysio en verschillende spuiten in mijn schouder kwamen ze erachter dat de pijn uit m’n nek kwam. Ik had een dubbele hernia en een versleten nekwervel.

De neurochirurg durfde het niet aan om te opereren omdat er een aantal zenuwen dicht langs liepen. Dus ik mocht volop aan de morfineachtige pijnstillers en de arts van de pijnpoli heeft van alles geprobeerd om de zenuwen te resetten en stil te leggen.
Helaas kwam na 3,5 jaar de uitspraak dat er niks meer te doen was aan de chronische zenuwpijn. Ik heb een revalidatietraject gevolgd om te leren omgaan met deze pijn. Door de pijn heb ik ook een chronische vermoeidheid opgebouwd. Hierdoor heb ik niet meer kunnen en mogen sporten, waardoor er kwamen weer extra kilo’s bij kwamen.

Ik was hier op een gegeven moment zó klaar mee. Toch wist ik niet wat ik kon doen om het tij te keren. Totdat ik met een vriendin ging borrelen; ze zag er supergoed uit en vele kilo’s lichter dan twee maanden daarvoor. Zij volgde de boekjes van TheNewFood.
In het begin was ik zeer sceptisch, want we zijn toch echt wel opgevoed met een angst voor vetten. Ik heb het het voordeel van de twijfel gegeven en de startgidsen besteld. Inmiddels heb ik alle boekjes.

Na twee weken voelde ik me al beter in mijn vel zitten en was ik al wat kilo’s kwijt. Na vier weken was ik een stuk minder vermoeid en daardoor kon ik ook weer gaan bewegen.

Zes maanden later was ik 18 kilo kwijt, terwijl mijn doel ‘maar’ 15 kilo was. Ik heb nog wel pijn, maar doordat de vermoeidheid een stuk minder is kan ik ook veel beter met de pijn omgaan. En wat vooral zo fijn is: het eten is heerlijk, superlekker en ik heb geen hongergevoel. Voor mij niks anders meer, ik ben dolgelukkig met deze manier van eten!”