Selecteer een pagina

RUIM 20 KILO KWIJT EN NU STABIEL OP GEWICHT!

JUNI 2022 – Elliz Dornbos (55): “Ik woon met mijn man en onze hond Ziva in Duitsland. Al vanaf mijn 20ste was ik een jojo-er. Van weight watchers, Sonja Bakker, pillen, shakes en vele andere soorten diëten viel ik veel af, maar het kwam er altijd dubbel en dwars weer bij.
Op een gegeven moment kocht ik een nieuwe weegschaal en schrok dat deze 80 kilo aangaf. Per toeval zag ik op FB TheNewFood voorbij komen. In juni 2021 ben ik begonnen met de startgidsen.

Ik vond het totaal niet lastig om te starten, had al wat verhalen gelezen en ik had er gelijk vertrouwen in. Ook had ik hierbij totaal geen honger en zelfs soms te grote porties zodat ik het niet eens op kreeg.

Het ging meteen al super! Zelfs tijdens een weekje vakantie in Sauerland, waar mijn ontbijt bestond uit eieren in plaats van harde broodjes, ging het heel goed. Zo waren de eerste kilo’s er snel af en de pijntjes die ik altijd in mijn voeten had verdwenen helemaal! Ook had chocolade al snel helemaal geen aantrekkingskracht meer voor mij!

In februari 2022 (zo’n 8 maanden later) had ik mijn einddoel van min 20 kilo bereikt! Ik ben nu nog steeds ruim 20 kilo lichter en blijf mooi op dit gewicht. Ik voel me super goed!

Ik slaap veel beter en heb meer energie, maar wat wil je zonder die extra 20 kilo en ik ben ook veel fanatieker met mijn hond, onze speurneus. Ik loop nu zo 10 tot 15 kilometer met mijn hond en we gaan elke zondag met de neusclub het bos in.

Echt moeilijke momenten heb ik niet gehad. Voor de zekerheid heb ik wel altijd bifiworstjes in mijn tas. Ik trakteerde mezelf regelmatig op een nieuw boekje erbij en nu maak ik mijn eigen weekmenu’s, wat zeer goed bevalt.

Heel veel mensen kennen mij haast niet meer terug. Vooral omdat wij in Duitsland wonen en door corona weinig in Nederland kwamen hebben ze mij ook lang niet gezien. Nu de feestjes weer beginnen (ik rijd altijd ), wil iedereen weten hoe ik het gedaan heb.

Grote favoriet hier zijn de burgersaladebowl uit de vastenspecial en de shoarma/gyros gerechten. Het boekje eenpansgerechten gebruik ik het meest. Ook ben ik begonnen met deelvasten, dat bevalt me erg goed!

Ik heb mijn nieuwe leefstijl gevonden in deze manier van eten en mijn man is ook heel trots op mij. Hij eet ’s avonds met mij mee en ik maak elke dag een salade uit één van de boekjes voor mee naar het werk.

Ik ben veel vrolijker, voel me beter en het voelt geweldig mijn lichaam weer te laten zien. Ik had echt nooit gedacht dat ik zo slank zou worden en dat is nu dus wel gelukt! Ik ben zo enorm blij dat ik TheNewFood ontdekt heb.”