Selecteer een pagina

RUIM 21 KILO KWIJT, BLOEDDRUK LAGER, MINDER ECZEEM EN GEEN MAAGZUUR MEER

NOVEMBER 2022 – Eveline Bouter (59): “Ik ben alleenstaand, bijna 60 jaar, ik heb 2 volwassen kinderen en ik ben oma van 2 geweldige kleinzoons.

Ik heb toen ik jong was, zo rond de twintig, wel eens wat gelijnd. Dat ging om een paar kilo, ik was niet te zwaar, maar vond dat ik 55 kilo moest wegen (ik ben 1.62). Na mijn twee zwangerschappen ben ik ook weer netjes op gewicht gekomen maar in de jaren daarna kwam er elk jaar een paar kilo bij.

Tijdens mijn twee zwangerschappen heb ik zwangerschapsvergiftiging gehad. Na de eerste zwangerschap is mijn bloeddruk weer omlaag gegaan maar na de tweede niet. Ik gebruik hiervoor al jaren verschillende medicijnen. Mijn hele leven heb ik al last van astma en eczeem en gebruik hiervoor ook medicatie.

Rond mijn 50e ben ik toen veel afgevallen met shakes en maaltijden uit een zakje: tot 60 kilo. Maar ook daarna weer hetzelfde verhaal, elk jaar een paar kilo er bij…

Ik heb een moeilijke periode achter de rug, ik raakte overspannen en verloor mijn baan. Hierdoor had ik geen puf om te koken en liet ik regelmatig eten bezorgen waardoor ik aankwam.

Op een gegeven moment was ik het helemaal zat en begon te kijken naar koolhydraatarm en/of keto. Omdat ik overspannen was heb ik erg lang over getwijfeld of dit bij mij zou passen, uiteindelijk toch mee begonnen. Op dat moment vond ik het ook erg lastig wat ik moest eten. De hele dag was ik bezig met recepten zoeken en macro’s berekenen. Dit heb ik een aantal weken gedaan en ben ook wat afgevallen.

Op facebook schreef iemand in een opmerking onder een bericht over de boekjes van TheNewFood. Hierdoor werd mijn interesse gewekt en ben toen op de site gaan kijken. Ik heb de 2 startgidsen besteld en daarmee verder gegaan.

De makkelijke recepten zijn voor mij echt een uitkomst, nergens meer over nadenken, gewoon even een boekje pakken. Omdat ik alleenstaand ben probeer ik recepten te preppen en in de vriezer te doen, dat werkt prima en scheelt verspilling van overgebleven ingrediënten.

Na een paar weken volgens de boekjes koken moest ik echt de porties kleiner maken, want het was gewoon te veel. Sinds een maand of twee doe ik aan deelvasten: 2 maaltijden per dag, en dit bevalt mij erg goed.

Ik ben eind april begonnen met 82 kilo en weeg nu 60,9 kilo, graag zou ik nog ongeveer één kilo kwijt willen, maar ben al begonnen met wat meer vetten toevoegen, het afvallen gaat dus wat langzamer.

Sinds ik koolhydraatarm/keto eet, heb ik veel minder last van allerlei kwaaltjes. Ik had ‘s morgens altijd pijnlijke en opgezwollen vingers, dat is nu helemaal weg en mijn bloeddruk is lager. Ook hoop ik te kunnen stoppen met medicatie voor cholesterol. Binnenkort heb ik hierover een afspraak bij de huisarts.

Ook heb ik geen last meer van maagzuur. Mijn huid is rustiger (eczeem) en ik gebruik ook veel minder medicatie voor mijn longen. Ik merk echt veel verschil, en dat zal ook te maken hebben met het gewicht dat niet meer in de weg zit, maar zeker ook met het anders eten.

Mijn favorieten zijn de tuna melt, andijviestamppot, kip met broccoli en de pannenkoeken van mozzarella. Daar maak ik ook een soort van fajita van, gevuld met kip of vis, sla en rauwkost; erg lekker. Het kost me echt geen moeite om te eten volgens de boekjes en ik heb er veel profijt van.

Doordat ik mij nu letterlijk en figuurlijk zoveel beter voel, ben ik gaan solliciteren en ben ik half oktober begonnen met mijn nieuwe baan. Helemaal blij!”