Selecteer een pagina

RUIM 23 KILO KWIJT, BETERE BLOEDDRUK, MINDER TRANSPIREREN EN MEER ENERGIE

FEBRUARI 2023 – Dini Aalderson (68): “Ik ben getrouwd, moeder van drie inmiddels volwassen kinderen en oma van vijf prachtige kleinkinderen. Mijn gewicht en ik waren niet altijd vrienden. Op mijn vijftentwintigste woog ik 53 kg met een lengte van 1,72 meter. Daarna een hele periode 20 kilo meer. In 2012 ben ik gestopt met roken: +10 kg.

De laatste jaren kwamen er steeds meer kilo’s bij. Uiteindelijk ging ik thuis niet meer op de weegschaal staan. Eens per jaar bij de POH tijdens de bloeddrukcontrole ging ik op de weegschaal, daar drong de stijgende gewichtslijn wel tot me door.

Eigenlijk dacht ik dat ik me goed voelde, echt… alles went hoor. Maar waarom had ik dan zo’n branderig, schrijnend gevoel in m’n lijf, waarom transpireerde ik soms ‘liters’? Ik dacht dat het aan de bloeddrukmedicatie lag. Na overleg met de POH ben ik andere gaan proberen. Gelukkig, met deze tabletten de bloeddruk ook weer onder controle, maar de rest was nog niet echt over, wel iets beter. Het was of m’n lijf iets niet wilde wat ik het gaf en hierop volop tegengas aan gaf.

De laatste keer bij de huisarts op de weegschaal dacht ik: nú is het klaar, nu is het genoeg, nu moet er wat veranderen. De enige die dat kan, dat ben ik zelf… Op Facebook had ik de prachtige verhalen van TheNewFood voorbij zien komen en gelezen. Eerst was ik wat sceptisch, ik kon het niet geloven. En eerlijk gezegd hikte ik ook enorm tegen het vet aan. Ik zag ineens de bloedvaten met ‘plaque’ voor me.

Maar goed, zo verder gaan was geen optie, alle diëten had ik al gehad zonder blijvend resultaat. Mijn dochter wees me ook op TheNewFood, een collega van haar had goede resultaten behaald en was erg enthousiast. Ook mijn zoon vroeg regelmatig of ik nog op dieet was, en als dat niet zo was, waarom niet… Deze twee hebben me ook echt een zetje gegeven in deze richting.

Dus ben ik toch gestart met TheNewFood; kom maar op, wat het me brengt gaan we zien en dit zal voor behoud van een gezond gewicht en blijvende levensstijl zijn. Het moet anders. In de laatste week van april ’22 ben ik gestart.

Vorige week stond de weegschaal op -23,3 kilo. Daar ben ik heel erg blij mee! Ik heb een maand stil gestaan, maar ik was al best tevreden met wat ik had bereikt. Nog 6 of 7 kilo eraf zit als plan in mijn hoofd. Mijn bloeddruk is beter geworden, één tablet is eraf sinds afgelopen zomer. Nog niet zo laag dat ik het laatste tabletje ook al kan laten staan. De POH wil het lager hebben, dat gaat nog wel komen.

Het overmatige transpireren was snel over nadat ik met TheNewFood was begonnen, net als de hevige trek. Ook dat brandende gevoel was snel weg. Ik denk echt dat mijn lijf tegengas bood aan de suikers en koolhydraten. Ook slaap ik beter, ik ben lang niet meer zo moe. Meer energie is erg fijn! Voorheen stond ik ‘s morgens op en dacht dan: hoe laat kan ik weer slapen?

Ik houd erg van salades, soepen, smoothies, mousse, kaas en ei. Daar leer ik nu van wat je er allemaal mee kunt! Zo was ik verbaasd over de heerlijke eiercake, net als over de avocado in de chocomousse. Avocado vond ik eerder niks, nu koop ik ze elke week. De recepten zijn smaakvol, de meeste kosten niet eens veel bereidingstijd. Het eten volgens TheNewFood is smaakvol en vullend genoeg. Inmiddels voelt het al niet meer als een dieet. Ik eet nu wat mijn pot schaft. Het is een eetgewoonte voor altijd!”

TIP VAN DINI

Soms is het goed om uit je eigen sleur te stappen, zeker als het je dan ook nog eens zoveel brengt! Ik zou het wel weten. Ik denk dat deze eetwijze heel positief een bijdrage levert aan afvallen en je stukken beter voelen, zelf ervaar ik dat ook.