Selecteer een pagina

RUIM 30 KILO AFGEVALLEN, SUPERFIT EN STABIEL OP GEWICHT

Ervaring categoriën: , , ,

JANUARI 2023 – Monique Merks (61): “Ik ben Monique Merks, single en moeder van een zoon van 35 en een dochter van 32. Vanaf mijn twaalfde heb ik al een ‘dingetje’ met mijn gewicht. In de loop der tijd ben ik misschien wel 300 kilo afgevallen en weer 350 kilo aangekomen. Vele jaren (en evenzovele diëten) verder kwam ik in 2020 via Facebook bij TheNewFood terecht.

Ik was heel sceptisch, omdat alles wat ik tot dan toe aan diëten had geprobeerd altijd maar voor even werkte. Ik voelde al die diëten als een ‘straf’. Toch heb ik de startgidsen besteld; de boekjes zijn betaalbaar, er staan complete menu’s in en gelukkig zitten er ook geen abonnementskosten aan vast, zoals bij WW en alle andere afvalclubs waar ik bij geweest ben.

Ik begon met de startgidsen en in no-time waren er 12 kilo’s af. Door omstandigheden als corona, verhuizing, nieuwe keuken kwam de klad erin en ik kwam weer 15 kilo bij.

In 2021 kon ik nog met moeite mijn schoenen dichtmaken. Kleding kopen was een straf. Met mijn zestigste verjaardag in zicht nam ik me voor om het nog één keer te proberen. Ik baalde zo van mijn dikke lijf en de ongemakken die dat met zich meebracht. Op 26 oktober 2021, twee dagen na mijn zestigste verjaardag, ging de knop om en net als de keer daarvoor vlogen de kilo’s eraf!

Het verschil was dat ik nu erin ging met de mindset dat suikers en koolhydraten óók een verslaving zijn, net als alcohol en sigaretten. En de laatste twee verslavingen heb ik met succes overwonnen; tien jaar zonder alcohol en negen jaar zonder sigaretten. Die suikerverslaving overwinnen zou me óók gaan lukken!

Met deze mindset en deze manier van eten is het me zonder moeite gelukt om af te vallen en op gewicht te blijven. Inmiddels ben ik ruim 30 kilo afgevallen in ongeveer een jaar tijd. En sindsdien blijf ik stabiel op gewicht. Ik weeg nu 54,4 kilo bij een lengte van 1,56 meter en ik ben nog nooit zo fit en energiek geweest.

Ik loop fluitend vier etages naar boven, mijn schoenen dichtmaken is geen enkel probleem meer. Kortom….ik blijf zeker op deze manier eten! Ook slaap ik veel beter, ik ben niet meer moe, mijn stoelgang is perfect, ik ben veel fitter, ik beweeg me makkelijker, en ik heb geen vreetbuien meer. Als ik al een keertje wat te veel koolhydraten neem, dan heb ik de volgende dag steevast hoofdpijn. Daarom doe ik dit ook bijna nooit!

Uit mijn omgeving krijg ik veel reacties. Iedereen denkt dat ik niks mag hebben; als ze zien wat ik allemaal voor eten bereid, dan rollen hun ogen zowat uit hun kassen. Ik heb ook diverse mensen gewezen op TheNewFood. Volgens mij hebben ook zij allemaal goede resultaten bereikt of zijn begonnen met de challenge in de Facebookgroep van TheNewFood.

Er zijn ook een aantal mensen die de eetwijze afwijzen en ik heb een bezorgde huisarts vanwege mijn hogere cholesterol en het gebruik van meer vetten …maar ieder zijn meug, denk ik dan. Ik voel me prima en heb een conditie als een paard. Door de uitleg via de chat en website van TheNewFood ben ik gerustgesteld, heb er veel over geleerd en heb ik de beslissing ook genomen om geen medicatie te slikken.

Mijn favoriete gerechten zijn de chocomousse en de lijnzaadpap uit de startgids, de snert-zonder-erwt en de witlof met blauwe kaas uit de stamppotspecial. Ook de recepten uit de Eenpansspecial komen regelmatig op tafel! Alle recepten zijn zo lekker dat het moeilijk kiezen is!

Ik mag zeggen dat ik nu drie verslavingen heb overwonnen, en op alle drie ben ik ongelooflijk trots! Ik taal niet meer naar alcohol, sigaretten én niet meer naar koolhydraten en suikers. En iedereen die tegen mij zegt dat ik, nu ik ‘op gewicht’ ben, wel weer ‘normaal’ mag gaan eten die snapt niet wat koolhydraten en suikers met me doen; ze maken me een vraatzuchtig monster zonder remmingen en dat wil ik nóóit meer!”

TIP VAN MONIQUE

Tegen alle twijfelaars zou ik willen zeggen; koop de startgids en begin gewoon met de weekmenu’s! Week 1 is het moeilijkst, daarna gaat het echt vanzelf! Als ik het kan….kan iedereen het!