Selecteer een pagina

RUIM 30 KILO KWIJT EN GEZONDE BLOEDSUIKERS EN BLOEDDRUK

SEPTEMBER 2021 – Tonia Pijl (62): “Ik ben Tonia, ik ben getrouwd en heb een zoon en een schoondochter. We hebben ook een hond en twee katten. In mijn jeugd ben ik eigenlijk nooit dik geweest. Na de geboorte van onze zoon in 1987 zijn de zwangerschapskilo’s eraan gebleven.

Wel heb ik van alles geprobeerd om deze te laten verdwijnen: een wekelijks weegclubje, Herbalife, drie keer per week naar de fitness met een 1000 kilocalorieën dieet, etc. Ik moet zeggen dat alles wel resultaat gaf maar uiteindelijk kwamen de kilo’s er dubbel en dwars weer bij op. Ongeveer 25 jaar geleden kreeg ik hartkloppingen en was mijn bloeddruk te hoog. Hier kreeg ik medicatie voor. Dat leek te helpen. Zo’n tien jaar geleden bleken ook mijn bloedsuikers te hoog.

Er moest dus wel wat veranderen. Ik heb bij een diëtiste gelopen. Dit leverde mij niks op. Enkel nog meer gewicht. Ik moest met gliclazide beginnen en kreeg de daarbij horende bijwerkingen… Ik werd nog zwaarder en kreeg problemen met de stoelgang. Ik was daar niet blij mee en voelde me gewoon niet fit. Maar de suikers bleven stijgen en de diabetesverpleegkundige adviseerde mij aan de insuline te gaan. Dit wilde ik echt (nog) niet. Ik werk zelf in de wijk en weet wat insuline kan doen. Mijn gewicht was ondertussen tot 99 kilogram gestegen en ik voelde me echt prut. Ik ben op zoek gegaan naar een alternatief.

Eind 2018 kwam het programma Dokters van Morgen op tv. Hier hadden ze het ook over een andere manier van eten én mensen konden diabetesmedicatie laten staan. Hierna ben ik verder gaan zoeken naar iets wat bij mij zou passen.
Omdat ik geen sterrenkok ben, moet ook het bereiden voor mij wel te doen zijn. Niet te moeilijke toestanden. Zo kwam ik bij TheNewFood terecht. Helemaal geweldig. Heerlijke en makkelijke recepten, met producten die in de supermarkt te krijgen zijn. Het was echt wel even een omschakeling om zo vet te eten, maar ik ben gewoon gestart met de startgids.

Ik had op de site gelezen dat als je koolhydraatarm/keto gaat eten, je suikers snel lager worden en stabiel blijven. Ik ben daarom direct bij de start met de gliclazide gestopt. Ik heb de gok gewaagd en ze niet meer genomen. Ik heb natuurlijk mijn suikers wel in de gaten gehouden, dat wel, maar die werden steeds beter…
Mijn diabetesverpleegkundige was geen voorstander van koolhydraatarm eten. Zij zei: “Daar zit je je leven lang aan vast”. Tja… het is óf levenslang aan medicatie óf levenslang een heerlijke levensstijl aanhouden. Die keus had ik snel gemaakt.

Het ging echt super goed! Ook de medicatie voor de bloeddruk heb ik niet meer nodig. Ik heb nu veel meer energie en slaap veel beter. Ik heb geen last meer van brandend maagzuur, zoals hiervoor zo vaak. Ook mijn hoofdpijn is nagenoeg verdwenen. Super toch!
Na een jaar, met kerst 2019, woog ik 67 kilo, ruim 30 kilo lichter dus. Helemaal geweldig. Ik heb een totaal nieuwe garderobe moeten kopen. Het kost een paar centen, maar dat is dan wel weer leuk. En alles paste gewoon in de winkel!

De recepten van de eenpanspecial en de ovenspecial zijn favoriet en makkelijk. Ik heb alle boekjes van TheNewFood en ik gebruik ze allemaal erg veel. Dit is gewoon mijn levensstijl geworden. Ik ben nog steeds op hetzelfde gewicht van rond 66/69 kilo. Ik kan het iedereen aanraden! Ik ben blij dat ik TheNewFood heb.”