Selecteer een pagina

RUIM 43 LICHTER ONDANKS LIPOEDEEM EN VEEL MINDER PIJN

DECEMBER 2022 – Marjon van Ee (46): “Ik woon samen met Dennis en onze twee katten in Zutphen.

In het verleden heb ik veel verschillende diëten gevolgd. Bijna alles heb ik wel geprobeerd. Met E.G.A. ben ik twintig jaar geleden 35 kilo afgevallen, helaas kwamen de kilo’s er langzamerhand weer bij.

Toen ik een aantal jaren geleden ben gestopt met roken, kwamen er nog meer kilo’s bij. Ik lette toen goed op wat ik at, wat inhield dat ik minder at en verstandigere keuzes maakte. Ik was daarbij echter nooit echt verzadigd en het werkte dus ook niet!

Ik heb ook lipoedeem, wat het afvallen ook moeilijker maakt. Als ik naar foto’s kijk, dan is mijn lipoedeem ontwikkeld tijdens mijn puberteit. Naarmate de lipoedeem ging groeien, werden mijn benen pijnlijker. Eigenlijk dacht ik dat iedereen van die pijnlijke benen had zoals ik. Voordat ik wist dat ik lipoedeem had, was het een raadsel waarom mijn benen zo uit verhouding waren.

Ik zit in een Facebookgroep voor mensen met lipoedeem, daar was een aantal leden zo enthousiast over TheNewFood dat ik besloot ook te starten. Er werd duidelijk aangegeven dat je geen berekeningen hoeft bij te houden. Dat hebben andere koolhydraatarme aanpakken vaak wel en hierdoor vind ik het volhouden minder makkelijk.

Door te starten met TheNewFood kwam ik erachter dat ik in mijn eerdere pogingen met koolhydraatarm eten veel te weinig vetten at. Ik had heel weinig energie, voelde me flauw en had een honger gevoel. Dat heb ik nu helemaal niet meer!

Toen ik net begonnen was, kreeg ik hoofdpijn en misselijkheid. Dit verdween na een aantal dagen, doordat ik toen de bouillon met de bijbehorende zouten nam. Daarna voelde ik me top!

Na ruim een half jaar de weekmenu’s te hebben gevolgd merkte ik steeds vaker dat ik geen trek had om te ontbijten. Voor TheNewFood was ik ook geen fan van het ontbijt. Ik heb toen de Vastengids besteld en ging het ontbijt overslaan.

Ik blijf het ongelooflijk vinden hoe goed mijn lijf reageert met twee keer per dag eten en hoe makkelijk dit went. Ik merk dat ik nu meer energie heb en zo de deur uit kan. Ook heeft het ervoor gezorgd dat het afvallen weer een boost kreeg.

Mijn startgewicht was 116,1 kilo. Toen ik startte heb ik een app op mijn telefoon gezet zodat ik goed mijn weegmomenten en vooruitgang in de gaten kon houden. In die app had ik een streefgewicht gezet van 80 kilo. Dit doel heb ik bereikt en inmiddels weeg ik 73,3 kilo, wat inhoudt dat ik ruim 43 kilo lichter ben. Mijn lengte is 1,68 meter, en wil wel proberen om onder de 70 kilo te komen.

Qua lipoedeem is de omvang van mijn armen en benen enorm verminderd. Helemaal pijnvrij ben ik (nog) niet, maar het is wel een wereld van verschil! Ik ben zoveel fitter en kan meer lopen en bewegen zonder die verzurende pijn. Dit is toch wel het grootste voordeel van het eten via TheNewFood.

Ik heb periodes gehad waarin ik qua kilo’s niet zo veel afviel, maar het opmeten heeft me toen ook echt geholpen! Ik kwam erachter dat mijn lijf bleef veranderen en dat ik wel centimeters verloor, ook wanneer ik geen kilo’s verloor. Ik ben nu in totaal 189 centimeter kwijt.

Iedere week maak ik een weekmenu voor zowel de lunch als het avondeten. Zo bereid ik de week voor en dat bevalt me super. De gerechten die regelmatig hierop te zien zijn de witlofsalade als lunch met lekker veel kaas, de tunamelt, de kipsaté, de stamppot andijvie, de pizza van kipgehakt en de lasagne uit de startgids. Ik maak die met courgette in plaats van pompoen.”

TIP VAN MARJON

Mijn tip is: bestel de startgidsen en meld je aan voor een appgroep zodat je samen kunt starten. Op deze manier krijg je net een extra steuntje in je rug!