Selecteer een pagina

SAMEN 34 KILO KWIJT, MEER ENERGIE EN REUMAWAARDES WEER NORMAAL

APRIL 2023 – Evelien Glastra (60): “Ik ben Evelien en ik woon met mijn man in Dronten. Ik heb een zoon, schoondochter en kleindochter en een dochter. Ik ben helaas afgekeurd voor mijn werk als zwemjuf. Mijn werk was mijn passie. In mijn gezonde jonge jaren heb ik geturnd en heel fanatiek waterpolo gespeeld.

Net na ons huwelijk begon er een auto-immuunziekte zich te ontwikkelen. Helaas ging dat van kwaad tot erger en vanaf mijn 45e ben ik honderd procent afgekeurd. Na vreselijk dik te zijn geworden door prednisongebruik heb ik vanaf mijn 34e gevochten tegen de kilo’s. Soms ging dat heel goed, maar werd ik weer ziek en hup – weer vierkant van de hoge dosis prednison…

Een aantal jaren geleden deed ik WW. Maar dat was zó arbeidsintensief, met lang koken en veel specerijen kopen. Na een tijd niet meer afvallen gaf ik dat op, ook na weer ziek te zijn geworden. Bij een andere poging was ik de hele dag aan het denken: wat moet ik nu nemen? Veel lastige gerechten en daar viel ik echt geen gram mee af….

Twee jaar geleden begon een vriendin te vertellen over TheNewFood. Zo enthousiast was ze, maar ik was eerst heel sceptisch: hoe dan? Toen ik bij haar en haar man zoveel resultaten zag, besloten wij er ook voor te gaan. Begin vorig jaar zijn we gestart.

Bij mijn man ging het snel met het gewicht, maar bij mij echt superlangzaam. Ik ben chronisch ziek, Ik heb sarcoïdose met reuma en myosotis. Ik gebruik prednison met nog veel andere medicatie. Dus het afvallen verloopt daardoor grillig en langzaam.

Maar de aanhouder wint! We zijn nu beiden ongeveer 17 kg kwijt. Ik wil nog ongeveer 2 à 3 kg eraf. Ik hoop dat het voor de zomer gelukt is. Mijn man is nu wel op gewicht. Onze dochter is ook gestart en inmiddels 9 kg afgevallen. Prachtig om te zien!

Sinds oktober zijn mijn bloedwaarden bij de reumatoloog goed. Allemaal normaalwaardes! Mijn arts vroeg: ‘Hoe kan dit? Wat heb je gedaan?’ Echt fantastisch! In onze omgeving is iedereen ook heel positief op onze verandering.

Ik heb meer energie en vooral voel ik me veel zekerder! Het minderwaardigheidsgevoel is weg. Ik was altijd heel slank en gespierd door de sport en dan door ziekte word je een slappe vaatdoek en ook nog eens heel dik. Ook mijn man heeft veel meer energie, hij had verder geen klachten.

Ik zie nu al uit naar de zomer met nieuwe kleren die eindelijk leuk staan en naar de zin zijn! Ik kan weer op onze kleindochter passen. Onze zoon en schoondochter zitten in de zorg dus ik pas onregelmatig, maar veel op en dat gaat echt goed. Vroeger had ik dat niet gekund.

Al een paar keer heb ik de botercakejes uit de kerstspecial gebakken, erg lekker vinden we die! We eten vandaag bietjesstamppot uit de stamppotspecial. Verder vinden we de romige tomatensoep heerlijk, net als veel roerbak- en ovengerechten! Mijn man lust echt geen kaas en vis, dus kaas doe ik er dan niet over.

Dit eten bevalt ons zeer goed. Makkelijke recepten en best snel op tafel. We missen de aardappelen en pasta’s niet en hebben nagenoeg geen honger of snoepdrang meer. Ik kook elke dag uit de boekjes.

Deze manier van eten is geen dieet maar een leefstijl, die ons heel goed bevalt. Ik ben niet meer de hele dag bezig met wat ik moet en mag eten. Dat is erg fijn. Na vele keren van alles geprobeerd te hebben is het met TheNewFood echt gelukt. Wij zijn er blij mee! Ik kan echt iedereen deze levensstijl aanraden!”

TIP VAN EVELIEN

Als het niet zo snel gaat, geef niet op; bij de een duurt het gewoon wat langer dan bij de ander. Het werkt echt! En het is gemakkelijk te volgen en zeker geen belasting!