Selecteer een pagina

SAMEN MIN 38 KILO & BLOEDDRUK EN CHOLESTEROL PILLEN KWIJT!

APRIL 2022 – Netty (60): “Vele jaren heb ik allerlei diëten geprobeerd, ook samen met mijn echtgenoot Jan (64). maar we hielden het niet vol.

Na onze vakantie besloten we opnieuw af te gaan vallen, ook omdat ik inmiddels medicatie had voor hoge bloeddruk en cholesterol en Jan artrose had in zijn knie. Ook had ik al jaren last van slaapapneu.
Dus maar weer op zoek naar: hoe dan… Op Facebook kwam ik de pagina van TheNewFood tegen. Deze aanpak sprak mij gelijk aan, ik bestelde de eerste twee boekjes en die lazen we door. We startten per 1 september 2021.

Het begin ging al direct goed, we hadden geen honger en het zoete misten we na een paar dagen ook al niet meer.
Het was voor ons wel vreemd om zo vet en zo veel te eten. Wanneer je op dieet gaat, dan denk je dat je minder moet eten en mager en dat het niet altijd lekker zal zijn. Maar dit smaakte altijd heerlijk.

In maart had ik een jaarlijkse controle. Ik kreeg applaus van de huisarts omdat de bloeddruk perfect was. De assistente was heel enthousiast en wilde alles weten van deze aanpak. Ze zei: ‘Jij bent het bewijs.’

Ook met mijn cholesterolmedicatie ben ik gestopt. Ik had hier veel klachten van, die zijn nu weer als sneeuw voor de zon verdwenen. De bloed- en cholesterolwaarden zijn zo goed dat ik voor die controles niet meer hoef terug te komen.

Tegenwoordig heb ik helemaal geen last meer van slaapapneu. Sinds half december gebruik ik mijn apparaat niet meer. Dat vind ik heel fijn!

Jan heeft veel minder knieklachten door zijn artrose, maar helemaal weg zullen ze natuurlijk niet meer gaan, omdat er toch schade is. We gaan er wel van uit dat het nu niet verder achteruit zal gaan, of in elk geval minder snel.

Half januari was mijn man 14 kilo afgevallen en zat hij onder de 80 kilo, hij hoeft niet verder meer af te vallen. Ik ben inmiddels 24 kilo afgevallen, en wil eigenlijk nog één kilo afvallen. Dan zit ik ook onder de 80 kilo en is het voor mij ook goed.

Onze familie en kennissenkring verbaast zich net als wij, dat we met deze aanpak zo’n goed resultaat hebben. Een aantal mensen om ons heen heeft ook de boekjes aangeschaft en is ook begonnen, met zeer goede resultaten inmiddels.

We hebben veel lievelingsgerechten. Uit de startgids bijvoorbeeld de eiercake met bosbessen en de pannenkoeken van mozzarella. Of uit de startgids deel 2 de tosti (voor naar het werk) of de macaroni ovenschotel. Favoriet bij ons is ook de erwtensoep uit de stamppotspecial en de nasi uit de Eenpansspecial.

Van de boekjes gebruiken we de ovenschotels en de soepen het meest. Maar we ontdekken elke keer weer nieuwe gerechten. Onze smaak is veranderd; Jan was eerst geen groente-eter, maar nu eet hij echt alles.”

TIP VAN NETTY: “Als advies wil ik meegeven om bij twijfel eerst eens mee te lezen op Facebook. Het is een andere wijze van eten, maar wel een gezonde manier die je heel veel kan opleveren. Wij gaan hier zeker mee door!”