Selecteer een pagina

VEEL MINDER LAST VAN LIPOEDEEM EN AL 16 KILO KWIJT

MEI 2022 – Ann Meijssen (63): Ik ben getrouwd, wij hebben twee kinderen en vier kleinkinderen. Ik heb al van alles geprobeerd om af te vallen, dan was er een tijdelijk resultaat maar steeds kwamen de kilo’s er weer aan.

Sinds 4 jaar weet ik dat ik lipoedeem heb. Dat betekent veel pijn en zware benen die steeds dikker werden. Ik ben behandeld met benen inbinden en oefeningen doen, maar ik had daar weinig baat bij.

Toen zag ik op Facebook telkens de pagina van TheNewFood voorbij komen en ik las de verhalen. De twijfel over de vele vetten was toch wel aanwezig. Ik volgde in het verleden Weight Watchers en daar was vet juist maar heel weinig. Hoe kon dit dan werken?
Ik ben verschillende dingen over keto gaan lezen, ook in sommige groepen gegaan om dingen uit te zoeken en te proberen. Maar die macro’s berekenen en alles tellen was echt niet mijn ding.

Ik heb nog even getwijfeld over de boekjes, maar dan kwam weer een verhaal voorbij en dacht ik: dit wil ik ook. In november 2021 zei ik tegen mijn man: ik ga die boekjes van TheNewFood bestellen. Hij zei al lachend: ‘Jaja, bestel ze maar om hier weer op de stapel te leggen…’
Ik heb ze besteld, we hebben er samen in gelezen en hij vond het al onmiddellijk een pluspunt dat je lekker vlees kon eten – hij is altijd slager geweest. Ik vond het een stuk simpeler allemaal, geen tellen en uitzoeken, alles was al vooraf uitgerekend.

Ik was al na een week overtuigd dat deze aanpak werkt. Je merkt al snel dat je meer energie krijgt. Ik ben nu 16 kg afgevallen, de pijn in de benen is een stuk minder en ook de opgezwollen benen zijn nu weer mooi dunner.
Ik wil deze nieuwe manier van eten blijven volgen en wat ik er nog mee afval is mooi meegenomen. Er kunnen nog wat kilo’s vanaf. Maar ik ben het meest tevreden dat mijn benen zo goed als pijnvrij zijn. Dat alleen al is zoveel waard. Mijn broeken zijn nu twee maten kleiner.

De ovenschotels en eenpansgerechten zijn hier toch echt de favorietjes. De soepspecial heb ik net besteld en ligt klaar om uit te proberen. Ook hou ik veel van de witlofgerechten uit de boekjes.

De boekjes van TheNewFood zijn echt een oplossing. Alles is uitgeteld, makkelijke recepten die lekker zijn, veel gewone simpele dingen die je overal kunt kopen en die betaalbaar zijn voor iedereen.
Het is ook superfijn dat je als je ergens mee zit vragen kunt stellen waarop je dan ook een antwoord krijgt. Het meest verrassende is dat vet en eieren nu je vrienden zijn in plaats van je vijand. Ik ben heel tevreden dat ik de stap gezet heb naar deze levensstijl.”

DE TIP VAN ANN
Zeker voor mensen met lipoedeem kan ik het echt aanraden. Ik merk een groot verschil met deze levenswijze. Ik heb minder pijn en ook terug dunnere benen. Ik ben er superblij mee!