Selecteer een pagina

VERLOST VAN DARMKLACHTEN EN BUIKPIJN & 11 KILO KWIJT

DECEMBER 2021 – Ina van Es (57): “Mijn hele leven worstel ik al met een spastische darm en met mijn gewicht. Vroeger werd ik met mijn gewicht erg gepest.

Mijn leven lang ben ik al aan het lijnen. Ze zeiden altijd: ‘Ach, je bent toch niet dik,’ maar zo voelde ik mij wel. Altijd een opgezette buik, met de diagnose spastische darm. In het afgelopen voorjaar heb ik mijn pols gebroken en iedereen kwam met wat lekkers aan en tja: je voelt je niet lekker, dus je neemt ook wat.

In april las ik op Facebook de verhalen van TheNewFood, ook had een vriend van mij dit ooit gedaan. Ik geef toe: ik lachte hem uit en was het er niet mee eens. Ik geloofde het gewoon niet.
Toch ben ik in april zelf begonnen met de startgidsen en ja, ik was ook om. Keto eten is lekker, het vergt even anders denken, en voor mij het voornaamste: mijn darmen werden rustiger. Na zoveel jaar met buikpijn heb ik nu eigenlijk helemaal geen buikpijn meer.

Nu zijn we een aantal maanden verder, mijn gewicht is naar beneden. Ik ben nog elf kilo afgevallen. Mijn darmen zijn nu ook rustig geworden, ik heb er weinig tot geen last daar meer van. Ik sport veel, mijn hele leven al, maar dit was vroeger wel lastig vanwege mijn darmen.

Nu hoef ik bijna tot niet meer de bosjes in te duiken. Ik heb ook meer energie gekregen en heb zelfs de marathon op Terschelling mogen lopen. Voor eenieder die nog twijfelt, probeer deze wijze van leven!
Mijn man eet ook met mij mee en af en toe verwen ik hem met aardappeltjes. Maar ook hij vindt deze wijze van eten lekker, de stamppot kapsalon is echt favoriet op dit moment.

Ook met keto eten kun je goed sporten en je fit voelen, het is even andersom denken. Inmiddels lach ik mijn pesters uit, want het blijkt dat ik nu slanker en fitter ben dan deze mensen.”