Selecteer een pagina

WEER OP GEWICHT EN VEEL MEER ENERGIE!

Ervaring categoriën: , , ,

SEPTEMBER 2021 – Nelleke Lunenborg (38): “Ik heb drie dochters, een bonusdochter en co-ouderschap met mijn ex. Ik heb sinds 1,5 jaar een lieve vriend. In oktober 2018 ben ik gediagnosticeerd met een erfelijke vorm van borstkanker. Daarom heb ik chemotherapie en een grote operatie met directe reconstructie ondergaan. Na bijna drie jaar zit ik nog steeds in de nasleep van hersteloperaties.

Na de chemotherapie en een scheiding tussendoor, ben ik veel afgevallen, te veel. Hierna ging ik van alles eten wat ik lekker vond, vooral veel suikers. Ik ontmoette een nieuwe liefde, die ook een bourgondische levensstijl heeft.
Een dag voor mijn verjaardag ging het roer om. Ik woog 63,5 kilo en ben 1,61 meter lang. Niet superveel te zwaar, maar ik zat niet lekker in mijn vel en kleding. Mijn kleding was inmiddels 2 maten groter. Toen was voor mij de maat vol: de knop ging om!

Die verjaardag kreeg ik meer chocola dan ooit tevoren, maar ik heb ook de twee startgidsen besteld. De eerste weken heb ik het af en toe nog wel moeilijk gehad. Gelukkig was de keuze qua tussendoortjes erg ruim. Ik had veel krampen in mijn scheenbenen, ik las dat dit waarschijnlijk komt door magnesium tekort. Dit was snel weer aangevuld met de aanbevolen magnesium trio softgels.

De recepten zijn echt geweldig en bovendien makkelijk om te maken. Ik ging er de eerste weken echt even voor zitten om een boodschappenlijstje te maken op mijn telefoon. Inmiddels heb ik alle boekjes. Ik vond het makkelijk om het eerste boekje ook op mijn telefoon te hebben als PDF. Inmiddels ken ik het bijna uit mijn hoofd. Nu gaat alles zoveel makkelijker.

Na de chemotherapieën had ik altijd nog veel last van mijn maag, hiervoor gebruikte ik een maagbeschermer. Na week één kon ik deze laten staan. Ik weeg nu 56, 57 kilo, zit goed in mijn vel en heb veel meer energie. Ik voel me goed!

Mijn favoriete ontbijtjes zijn chocolademousse met slagroom uit de startgids en de yoghurt-avocadosmoothie uit de Ontbijt- en lunchspecial. Ik heb ook vaak standaard citroenmousse uit de startgids in de koelkast staan, als toetje of als snel ontbijtje. Ik maak daar altijd 5 porties van, omdat er 250 gram in de ricottaverpakking zit.

Ik maak vaak snelle pitten/zadencrackers uit de startgids, die ik dan als ontbijt of lunch eet. Als lunch eet ik ook vaak een omelet met soepgroente of salade. Of een bakje vol (startgids 2) vind ik handig als ik niet thuis ben. Als ik een weekend naar mijn vriend ga neem ik een koeltas mee met ontbijtjes en tussendoortjes.

Mijn favoriete avondmaaltijden komen uit de eenpanspecial of de ovenspecial. Supermakkelijke gerechten. Ideaal om apart te koken van de rest van mijn gezin. Ik vries veel in, met ovenschaal en al. Morgen ga ik de Italiaanse tonijnschotel maken, daar heb ik nu al zin in!
Ik geniet heel af en toe van kleine dingetjes die niet in een keto levensstijl thuis horen, daarin heb ik een balans gevonden die bij mij past. Ik realiseer me dat dat niet voor iedereen werkt.”