Selecteer een pagina

Realityster Kim Kardashian (bekend van de tv-show Keeping Up With The Kardashians) heeft menig medium in binnen- en buitenland afgelopen week beziggehouden. Simpelweg door een foto van haar slankere figuur met haar 18 miljoen Twitter-volgers te delen en te laten weten: ‘I’ve actually been doing the Atkins diet & luv it’.

Zwangerschapskilo’s
De 32-jarige beroemdheid, bejubeld om haar zandloperfiguur, beviel 4 maanden geleden van haar dochtertje North. In de populaire realityserie bekende dat ze er maar niet in slaagde haar vele zwangerschapskilo’s kwijt te raken. Dankzij het Atkinsdieet is het nu toch gelukt om er al zo’n 18 kilo af te krijgen. Ze ging van start nadat de dokter haar toestemming had gegeven om het dieet te volgen.

Een Kilo per week
Het voedingsprogramma was enigszins aangepast met het oog op de gezondheid van Kims kind, dat nog borstvoeding kreeg. Kim at vooral veel vis, rundvlees, bladgroente, broccoli, spinazie, noten, avocado’s en olijfolie. Voor haar ontbijt verorberde ze bijvoorbeeld Griekse yoghurt met bessen en amandelen of een omelet.

De LA Times meldt dat de celebrity al met al maar liefst 2000 calorieën (en soms meer) per dag binnen kreeg. Toch verloor ze bijna een kilo lichaamsgewicht per week. Een Atkins-vertegenwoordigster, die nauw met Kim samenwerkte, benadrukt in het LA Times-artikel: ‘Het is een gebalanceerde, effectieve manier van gewicht verliezen’.

Atkinsdieet populair in Hollywood
Volgens de Daily Mirror is Kanye West, vriend van Kim, inmiddels ook aan het ‘Atkinsen’ geslagen. Hij kwam namelijk eveneens aan tijdens de zwangerschap van zijn vriendin. Afgelopen jaar onthulde een andere beroemdheid, Sharon Osbourne, ook al dat ze ruim 11 kilo was afgevallen door het Atkinsdeet. Op sommige sites, als het Babble.com, wordt al gesuggereerd dat het Atkinsdieet een comeback maakt onder de sterren. Zo’n tien jaar geleden werd het dieet enorm populair in Hollywood. Beroemdheden als Jennifer Aniston, Geri Halliwell, Demi Moore en Catherine Zeta-Jones zweren al jaren bij het dieet.

Bronnen: Female First; La Times; Babble