Selecteer een pagina

Snel afvallen – Meer energie – Eindelijk eetrust –  Meer gezondheid – Minder medicatie

Onze koolhydraatarme/keto aanpak is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten, de adviezen van artsen over de hele wereld én onze jarenlange ervaring in de praktijk. Een aanpak gericht op haalbaarheid en maximaal resultaat. Gewoon een koolhydraatarme aanpak die wérkt! Je kunt deze aanpak je leven lang blijven volgen, het is geen dieet maar een ándere manier van eten die beter bij ons lijf past. 

Onze aanpak richt zich op een vetverbranding, in plaats van een koolhydratenverbranding, zoals voor ‘de moderne mens’ gebruikelijk is. Je gaat weer eten wat we oorspronkelijk aten als mens en komen zo ook weer in de verbrandingsmodus terecht die van nature bij ons past.

In principe bestaat deze aanpak uit 2 fases: de START FASE en een VERVOLG FASE 

FASE 1 STARTGIDS – BEGINNEN MET KOOLHYDRAATARM/KETO ETEN

Je START met maximaal 20 – 25 gram koolhydraten per dag (minder mag ook) om zo snel mogelijk af te kicken van een teveel aan suikers en koolhydraten en in ketose te raken. Deze STARTGIDS fase duurt minimaal zes tot acht weken. Deze eerste weken is het aan te raden de menu’s uit de STARTGIDSEN zo precies mogelijk te volgen.

Deze menu’s zijn eenvoudig, verrassend makkelijk te maken en erg lekker. In deze fase kun je veel overgewicht kwijtraken en ook veel gezondheidswinst boeken. Je bloedsuikers dalen vaak al snel tot (bijna) normale waarden en je kunt ook al een afname van veel lichamelijke klachten en kwaaltjes verwachten.

Wil je nog verder afvallen of zijn je bloedsuikers nog niet laag en stabiel dan kun je gewoon doorgaan met de STARTGIDSEN. Dat geldt uiteraard ook wanneer je nog kampt met andere gezondheidsproblemen. Voor meer variatie in je menu kun je gebruik maken van de specials. Alle gerechten uit de specials passen in het STARTGIDS menu.

Je kiest bijvoorbeeld je ontbijt uit de STARTGIDS, je lunch uit de ZOMERSPECIAL en je diner uit de EENPANSPECIAL. De hoeveelheid koolhydraten staat aangegeven zoals in de startgids, dus je kunt heel makkelijk je dagtotaal in de gaten houden. 

FASE 2 VERVOLG – KOOLHYDRAATARM/KETO ALS LEVENSSTIJL

Heb je in de fase 1 jouw doel bereikt dan is het verstandig om koolhydraatarm te blijven eten. Het is beslist niet nodig om meer koolhydraten toe te voegen aan je menu! Een dagelijks menu met maximaal 20 -25 gram koolhydraten en gezonde vetten is een uitstekende en gezonde manier van eten die je je leven lang kunt aanhouden.

Koolhydraatarm/KETO eten is voor iedereen en áltijd een goed idee om gezond(er) oud te worden. Je kunt in deze fase proberen of je iets vaker wat meer koolhydraten kunt eten. Maar doe dat dan verstandig. Kies zo koolhydraatarm mogelijk en eet NOOIT suikers! Eet je wel suiker dan kun je daar last van krijgen, maar vooral: het is daarna vaak heel moeilijk om de knop weer om te zetten omdat je uit ketose gaat.

Met iets meer koolhydraten bedoel ik: wat vaker groenten die wat koolhydraatrijker zijn, wat vaker rood fruit, of misschien andere producten met iets meer koolhydraten. Je blijft wel in ketose. Voor de meeste mensen betekent dat niet heel veel meer dan 25 gram koolhydraten per dag, maar er zijn ook mensen die bijvoorbeeld met 40 gram koolhydraten nog in ketose blijven, dus in de vetverbrandingsmodus blijven.

Wil je precies weten hoe je zelf je menu samenstelt? Hier lees je er meer over.
Wil je niet (verder) afvallen? Lees hier hoe je dat aanpakt!
Benieuwd naar al onze koolhydraatarme/keto boeken? Je vindt ze hier allemaal.

BOEKEN Koolhydraatarm/keto eten 

Succesvolle praktische aanpak met makkelijke koolhydraatarme/KETO menu’s en heerlijke recepten voor elke dag.

Delen