Onze koolhydraatarme aanpak

Snel afvallen – Meer energie – Diabetes omkeren – Minder medicatie

 

Onze koolhydraatarme aanpak is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten, de adviezen van artsen over de hele wereld én onze jarenlange ervaring in de praktijk. Een aanpak gericht op haalbaarheid en maximaal resultaat. Gewoon een koolhydraatarme aanpak die wérkt!

 

Zo werkt onze succesvolle koolhydraatarme aanpak 

Onze aanpak bestaat in principe uit 2 fases: de START fase en een BASIS fase. Alles wat je nodig hebt om te beginnen is de STARTGIDS koolhydraatarm eten. Zó doe je dat!

 

1. START LCHF/KETO – STARTGIDS

Je START met maximaal 20 – 25 gram koolhydraten per dag om zo snel mogelijk af te kicken van een teveel aan suikers en koolhydraten en in ketose te raken. Deze START fase duurt minimaal vier weken. In deze START fase is het aan te raden de menu’s te volgen uit de STARTGIDS.

Deze menu’s zijn eenvoudig, verrassend makkelijk te maken en erg lekker. In deze fase kun je veel overgewicht kwijtraken en ook veel gezondheidswinst boeken. Je bloedsuikers dalen vaak tot (bijna) normale waardes.

Wil je nog verder afvallen of zijn je bloedsuikers nog niet laag en stabiel dan kun je gewoon doorgaan volgens de START fase. Dat geldt uiteraard ook wanneer je nog kampt met andere gezondheidsproblemen. Heb je in de START fase jouw doel bereikt ga dan door naar de volgende fase.

2. BASIS: de hoeveelheid koolhydraten die bij jou past

DEZE FASE IS EEN OPTIE. JE KUNT OOK BLIJVEN ETEN VOLGENS DE STARTFASE ZOLANG JE WILT

Dagelijks eet je een beperkte hoeveelheid koolhydraten extra, maar je blijft wel in ketose. Hoeveel koolhydraten dat zijn verschilt per persoon en is vooral afhankelijk van jouw mate van insulineresistentie. Heb je diabetes 2 (gehad) of ben je gevoelig voor overgewicht dan kan het verstandig zijn om voortaan dagelijks veel minder koolhydraten te eten. Het is dus belangrijk om uit te vinden welke hoeveelheid koolhydraten per dag bij jou past. 

Ontdek eerst hoeveel gram koolhydraten per dag voor jou geschikt is

Zo vind je na de START fase jouw persoonlijke ‘koolhydratengrens’, die bij jouw lichaam past, waarmee jij in nog wel in ketose blijft:

STAP 1: Voeg in kleine stappen (bijvoorbeeld elke week wat meer) iets meer van de producten toe waar  ‘met mate’ bij staat op de DIT KUN JE ETEN lijst in de STARTGIDS. Zoals meer (en ook wat koolhydraatrijkere) groentes, noten en meer zuivel. Vermijd  nog steeds producten die op de EET DIT NIET lijst staan. Let goed op of je je goed blijft voelen en bijvoorbeeld niet weer moe of hongerig wordt na het eten. Maak kleine stappen, dan bereik je het beste resultaat. Zo voorkom je ook dat je snel weer vervalt in je oude voedingspatroon.

STAP 2: Na enkele maanden: bevalt het nog steeds heel goed om extra koolhydraten toe te voegen, ben je niet moe, niet hongerig,  dan kun je proberen om heel af en toe enkele producten van de EET DIT NIET lijst toe te voegen, zoals rijst, brood of koolhydraatrijker fruit.

 

Houd hier rekening mee:

  • Heb je snel last van overgewicht of heb je diabetes 2 (gehad) dan is de kans groot dat heel strikt LCHF/KETO het beste bij jou past (dus volgens de START fase). En dat is geen enkel probleem. Een dagelijks menu met maximaal 20 -25 gram koolhydraten en meer gezonde vetten is een uitstekende en gezonde manier van eten  die je je leven lang kunt aanhouden.
  • Te grote stappen nemen kan ervoor zorgen dat je niet op tijd opmerkt dat bepaalde producten je moe en hongerig maken. Of dat een bepaalde hoeveelheid koolhydraten per dag je moe en hongerige maakt. Op den duur kun je dan weer aankomen of kunnen andere gezondheidsproblemen weer terugkomen, zoals hogere bloedsuikers, hoge bloeddruk en andere klachten.
  • Suiker of suikerrijke producten en geraffineerde koolhydraatrijke producten passen niet in een gezond menu. Ook niet af en toe. Gelukkig kun je heerlijk eten met een koolhydraatarm menu en zijn er veel alternatieven die wel gezond zijn en minstens net zo lekker.
  • Honger en vermoeidheid/slaperigheid na de maaltijd geeft vrijwel altijd aan dat je meer koolhydraten hebt gegeten dan bij jou past.

 

Hoeveel koolhydraten je uiteindelijk per dag kunt eten verschilt per persoon en die grens moet je zelf uitvinden. Het kan ook zijn dat de hoeveelheid koolhydraten die voor jou geschikt is op den duur hoger wordt of juist lager.

Er zijn grofweg 3 manieren om koolhydraatarm te eten; strikt koolhydraatarm (ketogeen), koolhydraatarm en koolhydraatbeperkt.
Lees meer over strikt koolhydraatarm, koolhydraatarm en koolhydraatbeperkt.

Hoe ga je verder na de STARTGIDS

Na het volgen van de weekmenu’s in de STARTGIDS kun je je menu’s op dezelfde manier blijven samenstellen met de hoeveelheid koolhydraten die bij jou past. 

Wil je meer koolhydraatarme recepten zoals in de STARTGIDS dan kun je gebruik maken van onze Online Support. Je vindt daar honderden recepten (van Matty), weekmenu’s en ook veel praktische tips. Bovendien kun je altijd online overleggen met onze experts.

 

15 euro korting op ONLINE SUPPORT

 

Maak gebruik van de kortingscode uit je STARTGIDS wanneer je je aanmeldt. Je vindt de kortingscode direct ná het recept voor de snelle kaas zaden/pitten crackers.
Tijdens je aanmelding kun je de code invoeren bij stap 4 (afrekenen). Je ontvangt dan 15 euro korting op een abonnement naar keuze.

 

 

 

Koolhydraatarm eten Zó doe je dat!

Succesvolle praktische aanpak met koolhydraatarme menu’s en recepten voor elke dag. Meer uit deze serie:

Koolhydraatarm eten boek

VEGA STARTGIDS

PDF of BOEK

 

Koolhydraatarm eten boek

40 OVENMAALTIJDEN

PDF of BOEK

 

Koolhydraatarm eten boek

ONLINE SUPPORT

SUPPORT WEBSITE