Selecteer een pagina

Onze koolhydraatarme aanpak

Snel afvallen – Meer energie – Diabetes 2 omkeren – Minder medicatie

 

Onze koolhydraatarme aanpak is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten, de adviezen van artsen over de hele wereld én onze jarenlange ervaring in de praktijk. Een aanpak gericht op haalbaarheid en maximaal resultaat. Gewoon een koolhydraatarme aanpak die wérkt!

 

Zo werkt onze succesvolle koolhydraatarme aanpak 

Onze aanpak bestaat in principe uit 2 fases: de STARTGIDS fase en een vervolgfase. 

 

FASE 1 STARTGIDS KOOLHYDRAATARM ETEN

Je START met maximaal 20 – 25 gram koolhydraten per dag om zo snel mogelijk af te kicken van een teveel aan suikers en koolhydraten en in ketose te raken. Deze STARTGIDS fase duurt minimaal vier weken.
De eerste 4 weken is het aan te raden de menu’s uit de STARTGIDS zo precies mogelijk te volgen.

Deze menu’s zijn eenvoudig, verrassend makkelijk te maken en erg lekker. In deze fase kun je veel overgewicht kwijtraken en ook veel gezondheidswinst boeken. Je bloedsuikers dalen vaak al snel tot (bijna) normale waardes.

Wil je nog verder afvallen of zijn je bloedsuikers nog niet laag en stabiel dan kun je gewoon doorgaan volgens de STARTGIDS fase. Begin gewoon weer met week 1. Dat geldt uiteraard ook wanneer je nog kampt met andere gezondheidsproblemen. Voor meer variatie in je menu kun je gebruik maken van de specials. Alle gerechten uit de specials passen in het STARTGIDS menu.

FASE 2 KOOLHYDRAATARM ALS LEVENSSTIJL

Heb je in de STARTGIDS fase jouw doel bereikt dan is het verstandig om koolhydraatarm te blijven eten. Het is beslist niet nodig om meer koolhydraten toe te voegen aan je menu! Koolhydraatarm/LCHF eten is voor iedereen en áltijd een goed idee om gezond(er) oud te worden.

Heb je snel last van overgewicht of heb je diabetes 2 (gehad) dan is de kans groot dat heel strikt LCHF/KETO het beste bij jou past (dus volgens de STARTGIDS). En dat is geen enkel probleem. Een dagelijks menu met maximaal 20 -25 gram koolhydraten en meer gezonde vetten is een uitstekende en gezonde manier van eten  die je je leven lang kunt aanhouden.

 

MEER KOOLHYDRATEN TOEVOEGEN AAN JE MENU?

Er zijn grofweg 3 manieren om koolhydraatarm te eten; strikt koolhydraatarm/ketogeen (volgens de STARTGIDS), koolhydraatarm en koolhydraatbeperkt. Lees meer over strikt koolhydraatarm, koolhydraatarm en koolhydraatbeperkt.

Wil je toch weer meer koolhydraten gaan eten dan hoef je niet meteen terug naar je ‘oude koolhydraatrijke menu’. Je kunt ook besluiten om iets minder strikt koolhydraatarm gaan eten. Je blijft dus wel op de koolhydraten letten. Het is verstandig om beetje bij beetje koolhydraten toe te voegen volgens deze 2 stappen:

STAP 1: Voeg in kleine stappen (bijvoorbeeld elke week wat meer) iets meer van de producten toe waar  ‘met mate’ bij staat op de DIT KUN JE ETEN lijst in de STARTGIDS. Zoals meer (en ook wat koolhydraatrijkere) groentes, noten en meer zuivel. Vermijd  nog steeds producten die op de EET DIT NIET lijst staan. Let goed op of je je goed blijft voelen en bijvoorbeeld niet weer moe of hongerig wordt na het eten. Maak kleine stappen, dan bereik je het beste resultaat. Zo voorkom je ook dat je snel weer vervalt in je oude voedingspatroon.

STAP 2: Na enkele maanden: bevalt het nog steeds heel goed om extra koolhydraten toe te voegen, ben je niet moe, niet hongerig,  dan kun je proberen om heel af en toe enkele producten van de EET DIT NIET lijst toe te voegen, zoals rijst, brood of koolhydraatrijker fruit.

Hoeveel koolhydraten je uiteindelijk per dag kunt eten verschilt per persoon en die grens moet je zelf uitvinden. Het kan ook zijn dat de hoeveelheid koolhydraten die voor jou geschikt is op den duur hoger wordt of juist lager. 

 

Houd hier rekening mee:

  • Te grote stappen nemen kan ervoor zorgen dat je niet op tijd opmerkt dat bepaalde producten je moe en hongerig maken. Of dat een bepaalde hoeveelheid koolhydraten per dag je moe en hongerige maakt. Op den duur kun je dan weer aankomen of kunnen andere gezondheidsproblemen weer terugkomen, zoals hogere bloedsuikers, hoge bloeddruk en andere klachten.
  • Suiker of suikerrijke producten en geraffineerde koolhydraatrijke producten passen NOOIT in een gezond menu. Ook niet af en toe. Gelukkig kun je heerlijk eten met een koolhydraatarm menu en zijn er veel alternatieven die wel gezond zijn en minstens net zo lekker.
  • Honger en vermoeidheid/slaperigheid na de maaltijd geeft vrijwel altijd aan dat je meer koolhydraten hebt gegeten dan bij jou past.
  • Komen gezondheidsklachten terug, of kom je weer aan,  volg dan weer 4 weken het STARTGIDS menu 

 

 

 

ONLINE SUPPORT

Wil je meer koolhydraatarme recepten zoals in de STARTGIDS dan kun je ook gebruik maken van onze Online Support. Je vindt daar honderden recepten (van Matty), weekmenu’s en ook veel praktische tips. Bovendien kun je altijd online overleggen met onze experts. 

15 euro korting op ONLINE SUPPORT 

Maak gebruik van de kortingscode uit je STARTGIDS wanneer je je aanmeldt. Je vindt de kortingscode direct ná het recept voor de snelle kaas zaden/pitten crackers.
Tijdens je aanmelding kun je de code invoeren bij stap 4 (afrekenen). Je ontvangt dan 15 euro korting op een abonnement naar keuze. 

 

Koolhydraatarm eten Zó doe je dat!

Succesvolle praktische aanpak met koolhydraatarme menu’s en recepten voor elke dag.

STARTGIDS 
Alles wat je moet weten om succesvol te starten inclusief 4 eenvoudige weekmenu’s

OVENSPECIAL 
40 makkelijke & heerlijke maaltijden uit de oven (passen in de weekmenu’s)

EENPANSPECIAL 
43 makkelijke & complete eenpansmaaltijden (passen in de weekmenu’s)

KERSTSPECIAL
Heerlijk gerechten voor de feestdagen, menu’s hartige en zoet hapjes en veel meer.

VEGA-STARTGIDS
Alles wat je moet weten om succesvol te starten inclusief 4 eenvoudige weekmenu’s

ZOMERSPECIAL
Maaltijdsalade, Reizen, Uit eten, Barbeque & feest (passend in de weekmenu’s)

ONTBIJT & LUNCH
Inspiratie voor (snelle) ontbijtjes en lunches to go
(passend in het weekmenu) 

SOEPSPECIAL
Soepen en soepjes voor elke dag van het jaar
(passend in het weekmenu)